Ravintokeskustelumme jatkuu. Nyt professori Antti Hervonen Tampereen yliopiston tutkimuksista, joissa etsitään pitkän iän salaisuutta.
Ensi viikolla Hervonen kertoo välttämättömistä rasvoista ja pohtii pitkäikäisten kansojen elinoloja.
Kari Kurki keittää herkullista , mutta hyvin vähähiilihydraattista kalasoppaa, jossa flavonoidit jylläävät.
Riistalihojen savustaminen yleistyy, koska se lisää säilyvyyttä.
Keitä kala etukäteen.
Hauduta sipulit kalaliemessä.
Lisää yrtit ja kypsä kala kattilaan.
Voit halutessasi lisätä sulatejuustoa.
Riippumaton ajattelija
Millä nimellä pitäisi kutsua hyvinvointiyhteiskuntaa, joka tuottaa myös pahoinvointia? Vai onko niin,
että koko käsite hyvinvointi on menettänyt merkityksensä. Jos pidämme kiinni hyvinvoinnin
alkuperäisestä merkityksestä, kansalaiset Suomessa eivät ole lain edessä yhdenvertaisia.
Se taas on vakava perustuslainvastainen olotila. Ehkä pitäisikin opetella puhumaan onnellisuudesta
eikä hyvinvoinnista. Aina voi väittää, että hyvinvointi lisääntyy, vaikka kansaa kyykytetään. Mutta
onnellisuus taatusti vähenee.