yle.fi


Anonyymi 27.04.2011, 00:34

Järkytyin tästä tarinasta. Ei sen takia, että tarina on ällistyttävän järkyttävä ja epätodellinen vaan että se on naurettavan kaukana todellisuudesta.

En ihan ymmärrä käsikirjoittajan kanta tähän tarinaan. Onko hänen tarkoitus kertoa ympärileikkauksesta, kunniamurhasta vai leimata Somalit Suomalaisen yhteiskunnan myrkyksi?

Tarinassa on työtön, vastuuton, väkivaltainen ja nojatuolissa hömppäävä Somali isä, (IBRAHIM) joka ei välitä pätkääkään omasta perheestään .

Työtön, armoton, sydämetön ja äärimielinen Somali äiti, (SAFIA) jolla ei ole muuta elämää kuin liikkua keittiön ja olohuoneen välissä, ja joka ei ajattele muuta kuin perheensä tuhoamista.

AMILIA, Epäuskoinen, valehteleva ja selkänpuukottaja, ( joka menee touhuamaan parhaan kaverinsa poikan kanssa, Henry tässä tapauksessa)

Onko tämä siis käsikirjoittajan mielikuvitus/näkökulma Somaleista? Vai onko hän oikeasti perehtynyt Somaleihin ja on Somali asiantuntija?

Minua eniten ärsytti tarinassa Mahadin motiivi tähän "kunniamurhaan". Miten passiivisesta, kiltistä ja auttavaisesta nuoresta miehestä yhtäkkiä tuli murhaaja ilman pätevää syytä? Siis ymmärtääkseni Mahad auttaa Amiliaa raiskauksen jälkeen kotiin tuomitsematta häntä ja pyytää häntä kertomatta tilanteesta vanhemmilleen siskon turvallisuutensa vuoksi....ja yhtäkkiä hän tappaakin..siis ihan oikeasti.

*Somalit ovat tässä tarinassa sekä uhreja että heikkoja, jotka eivät itse kykene puolustamaan itseään.

(Reeta puolustaa Mahadia Ohikulkijalta "Lopeta, irti siitä idiootti?)

(Saana puolustaa Amilia koulussa pilkkaajalta "Voi vittu Henry, lopeta jo, sua ei kukaan jaksa kuunnella".)

(koulun kuraattoti vie hätänumeron Somali perheelle "Muslimit ei ymmärrä handlata näitä raiskaushommia")

Ja kaikki Suomalaiset ovat tässä tarinassa rasisteja.

Joka ikinen Suomalainen henkilö, joka tulee Reeta/Mahad, Mahad/Amilia vastaan mukaan lukien Henry:n, haukkuu heitä neekereiksi ja käyttäytyy väkivaltaisesti heitä kohtaan.

Siis ihan oikeastiko?

Vastaa

Muistathan, että olet vastuussa siitä, mitä kirjoitat. IP-osoitteesi tallennetaan.

9 plus 1 =
Ratkaise yllä oleva laskutehtävä ja kirjoita vastauksesi (esim. kysymykseen 1+1 kirjoita 2).
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.