|YLE|                          w w w . y l e . f i / k o t i m a a n v i i k k o
SUNNUNTAI 05.09.2004

  • Trio Niskalaukaus kalassa

    Kotimaan viikko kävi Timo Rautiasen ja trio niskalaukauksen kanssa kalassa Keski-Suomessa Kapeenkoskella. Bändi on perinteisesti viettänyt festivaalikesän lopettajaiset kauniissa koskimaisemissa järvitaimenia kalastellen. Kitaristi Jari Huttunen nappasi isoimman vonkaleen.

    Toimittajana Antti Siukola


  • Alueellisten uutisten kiinnostavimmat palat kaikilta kahdeksalta alueelta viikon varrelta.


  • Eläinten vanhainkoti

    Välimeren maisemat vaihtuivat Pohjanmaaksi. Heikki ja Liisa-Cristiina Laaksonen muuttivat muutama vuosi sitten Espanjasta Ylistaroon, jonne pariskunta perusti eläinten vanhainkodin. Asukkaita olisi maatilalle tulossa enemmän kuin voidaan sijoittaa - moni luovuttaa kotieläimen mieluummin hoitoon kuin teurastamoon. Laaksosten maatilalla asustaa myös lukuisa määrä tonttuja, joiden hahmot seikkailevat Laaksosten taiteessa. Tontut auttavat niin taloustöissä kuin ihmiselämän suurissa asioissa.

    Toimittajana on Matti Vikman


  • Ympäristö liikuttaa -sarja jatkuu. Syksyn ensimmäisessä osassa perehdytään merimelontaan. Suomen vesistöt luovat hyvän liikuntaympäristön melontaan. Melontaharrastuksessa löytyy vaihtoehtoja kuten virkistysmelonta, koskimelonta tai retkimelonta. Retkimelonnassa yhdistyvät retkeily ja melonta. Melontaharrastusta aloitteleva saa perustaidot melontakurssilla. Merimelojien retkimelontakurssilla omaksutaan kajakin käsittelytaito ja melontatekniikka kolmen päivän iltakurssilla. Normaalista melontakurssista retkimelontakurssi poikkeaa siinä, että kurssiin kuuluu pakollisena pelastautumisharjoitus. Lisäksi retkimelontakurssiin kuuluu viikonlopun retki, jolloin melonnan lisäksi harjoitellaan retkeilytaitoja. Retkimelonnassa kuten melonnassa muutenkin turvallisuudesta huolehtiminen on oleellinen osa harrastusta. Jokamiehenoikeudet antavat melojille mahdollisuuden liikkua vesillä suhteellisen vapaasti. Myös rantautuminen on sallittua jokamiehenoikeuksien rajoissa. Ympäristö liikuttaa -sarjan tuottaa 'Kunnossa kaiken ikää' -projekti.