|YLE|                          w w w . y l e . f i / k o t i m a a n v i i k k o
SUNNUNTAI 10.10.2004

  • Maksullinen vaalikone ei innosta kunnallisvaaliehdokkaita Keski-Suomessa.

  • Omakoti liian kallis

    Asuntokaupoissa ei kannata hätäillä vaikka markkinoilla eletään kiihkeitä aikoja. Monet kysyvät jo milloin korot nousevat. Asuntojen hinnat ovat kymmenessä vuodessa kaksinkertaistuneet eikä hintojen nousulle ole loppua näkyvissä. Asiantuntijat kuitenkin varoittelevat kuluttajia ylisuurista lainoista.

    Toimittajana on Matti Vikman


  • Alueellisten uutisten kiinnostavimmat palat kaikilta kahdeksalta alueelta viikon varrelta.


  • Kamera kiertää uusintana perjantailta.

    Moderni hirsitalo, minkälainen se voisi olla? Arkkitehti Hannu Kiiskilä Helsingistä esittelee omaa suunnitelmaansa. Kuolinpesän tyhjennys huutokauppaa varten on koruton tapahtuma. Kuivana kesän jälkeen sähkön hintaa nostettiin, miten mahtaa käydä nyt, pohtii riippumaton ajattelija. Suomen hevonen ravurina.

  • Ympäristö liikuttaa -sarja jatkuu. Kalastusta Pernajanlahdella.

    Tampereen Seudun Työkyvyttömyyseläkeläisten kalakerho on toiminut viisi vuotta sitten. Aktiivijäseniä on kolmisenkymmentä ja joukossa on mukana kannatusjäseniäkin. ”Me käymme pilkillä, uistelemassa, perhohommaa, verkkokalastusta ja kaikkea mikä kalastukseen liittyy. Jos tulee uusia jäseniä, niin me opetamme hänelle kuinka kalaa saadaan ja millaisella vehkeellä. Kalapaikkoja on tiedossa ympäri Suomea”, kertoo kalakerhon vetäjä Esko Sinkkonen. ”Tämähän on toisaalta sosiaalista toimintaa. On tärkeää, että on jotain tekemistä heille, jotka ovat eläkkeellä. Kotiin ei vaan saa jää kattelee ikkunasta, mitä naapuri tekee”, Sinkkonen toteaa kalastuksen merkityksestä henkiselle vireydelle. Tällä kertaa kalakerhon reissu suuntautui Pernajanlahdelle. ”Täällä on hyvin vähän kesämökkejä. Täällä on rauhallista ja se on tärkeää. Kalastus ei ole pelkästään saaliskeskeistä kalanhimoa, vaan se on luontokokemus joka kerta”, luonnehtii kalastusopas Erik Herlevi, joka on saanut kalakerhon joukon vieraakseen Itäiselle Suomenlahdelle. Mikä merkitys kalastamisessa on sillä saaliilla? ”Kyllähän se tietysti paljon mukavampaa, kun saalista saa paljon, mutta kyllä kalareissut ovat mukavia muutenkin, saa raitista ilmaa ja liikuntaa”, iloitsee Sinkkonen kalareissuista. Ympäristö liikuttaa -sarjan tuottaa 'Kunnossa kaiken ikää' -projekti.