|YLE|                          w w w . y l e . f i / k o t i m a a n v i i k k o
TULEVA OHJELMA SUNNUNTAINA 19.10.2003 klo 11.55

  • Putoavien kattojen maa.

    Katot romahtavat ja rakennukset homehtuvat - suomalaisen rakentamisen huono laatu puhuttaa niin käyttäjiä kuin toteuttajiakin. Toimittaja Kari Salmela selvitti syitä alan ongelmiin: esiin nousivat muun muassa kiire, kilpailuttaminen ja kehno valvonta. Olisiko alalla itsetutkiskelun aika?

  • Suomi puhuu tällä viikolla pukeutumisesta: Suomalaisia moititaan huonoiksi pukeutujiksi ja väite saa tukea myös tilastoista. Suomalaiset käyttävät rahaa pukeutumiseen ja jalkineisiin koko ajan vähemmän.

  • Alueuutiskoosteessa viikon kiinnostavimpia aiheita eri puolilta maata. Viidennen ydinvoimalan sijoituspaikaksi vahvistui kuluneella viikolla Eurajoki. Jyväskylässä Metson työntekijät vastustavat yhtiön ulkoistamissuunnitelmia. Postin aikeet aikaistaa jakeluaan jakaa mielipiteitä Pohjois-Suomessa. Yhä useampi vilkkaan liikenneväylän varrella sijaitseva bensa-asema muuttuu automaatilla toimivaksi. Hyvinkäällä opastetaan ikääntyneitä autoilijoita ajamaan turvallisesti.

  • Ympäristö liikuttaa: Lummepolun päiväkoti Vantaan Tikkurilassa on yksi kaupungin 120:stä päiväkodista. Päiväkodissa käy 70 lasta. Päiväkoti sijaitsee aivan Tikkurilan urheilupuiston vieressä, joten on luonnollista, että päiväkoti on liikunta- ja luontopainotteinen. Ympäristö liikuttaa -sarjassa tutustumme Lummepolun päiväkodin liikkumisympäristöön ja siihen, miten päiväkoti liikuttaa lasta. Ympäristö liikuttaa -sarjan tuottaa 'Kunnossa kaiken ikää' -projekti.