Huh Huh!

Makaroff & Modig kesäshown pahin ja toisaalta myös paras tekoprosessi alkoi olla ohitse toukokuun puolessa välissä. Kesäkuun 20. päivänä starttaavan shown on the location kuvaukset tehtiin sanan mukaisesti on the locations, oikeissa ympäristöissä.

Pahin kuvausjakso oli siinä mielessä, että mihin tahansa Makaroff & Modig menevätkin ympärille alkaa kokoontua faneja ja se saattaa aina silloin tällöin haitata keskittymistä. Paras on the location jakso oli siksi, että mikään ei innostaa esiintyvää ihmistä enemmän kuin suora, välitön ja kannustava palaute! Makaroff ja Modig saivat selvästi virtaa faneiltaan. Kiitos siitä!

Kuvausaikataulu oli tiukka, joten kaikenlaisia kommelluksia sattui matkan varrelta. Tässä parhaita paloja matkan varrelta:

DAY ONE
Ensimmäisenä päivänä kuvattiin Makaroffin ja Modigin
"hovikampaamossa" Shaggy Headissa". Ei muuta
kuin takaovetsa sisään,
maskiin ja "lauteille".

 
   


Makaroff & Modig olivat vedossa. Jumalauta mimmit
nyt kunnolla!, joutui tuottaja Elina Raitis huutamaan useaan kertaan. Aikataulu kusee. Tässä on niin iso tiimi, että tällasen seisottaminen maksaa mansikoita! Tuottajan huolen ymmärtää, koska toukokuussa koko Suomi elää pelkkien tuontimansikoiden varassa. Makaroff ja Modig kokosivat itsensä ja homma saatiin sisään kerralla. "Yksi otto, se on mun motto!", naureskelivat M& M. Kyllä mä tiesin, että mimmit tekee sen kerralla, kertoi Elina myöhemmin. Ekana päivänä sitä on vähän pinna kireällä ja mä tunnen nää. Näitä täytyy vähän sparrata!

 

 


Nalle Puh pallo päähän sidottuna on viimeisintä huutoa Lontoossa.

DAY TWO
Heti aamusta on aistittavissa lievää hermostumista. Tarkoituksena on kuvata Makaroffia & Modigia eräässä opistossa Helsingissä. Kuvauspaikka on pyritty pitämään salassa mahdollisimman kauan, koska molemmilla on kokemuksia siitä, mitä tapahtuu, kun vuoto kuvauspaikasta tapahtuu liian aikaisin eivätkä kaikki kokemukset ole kivoja. Onneksi taiteilija Juhani Palmulta vapautui pari turvamiestä vakituisten lisäksi!

Makaroffin rooli tänään on sarasvuomainen konsultti ja Modig on hänen apulaisensa. Kaikki menee onneksi hyvin ja koko kuvausryhmä on sitä mieltä, että jos Makaroff aloittaisi oikeana konsulttina hän mullistaisi Suomen konsulttimarkkinat!

Päivän toinen hankala paikka oli ravintola, jossa Makaroff & Modig olivat iskemässä miehiä. Kiitos tuottaja Raittiin vankan esityön paikalle saatiin juuri oikeat nuoret miehet. He ymmärsivät, että kyseessä on pelkkä rooli objekteina eivätkä he tehneet minkäänlaisia oikeita yrityksiä iskeä oikeasti Makaroffia ja Modigia. Jos mistä niin kömpelöistä iskuyrityksistä he ovat saaneet tarpeekseen. Makaroffin ja Modigin nimmarit selvästi lämmittivät nuoria miehiä. Sitä elvistelyä omien kavereiden keskuudessa. Arvaa kenet tapasin tänään?

 

 


Tavallinen työpaltsu kuvausten keskellä. Tuottaja Elina Raitis antaa kuvaaja Ditte Uljakselle viimeisiä ohjeita, joka puolestaan katsoo auringon sijaintia. Modig laskee sormiaan. Helppo tapa meditoida!

 


Tuomas Enbuske ujoilee taustalla ja Makaroff miettii taktiikkaa saada Tuomas vapautumaan.

DAY THREE
Kuvauksissa tarvitaan monenlaista rekvisiittaa. Hakunilan ostarissa Modig näytteli epätyypillistä kaupankassaa, jonka varustuksiin kuului muun muassa vesipiippu. Ei muuta kuin kuvauspaikalle poliisin kautta ja vesipiippu syyniin. Tähän kohtaukseen ei olisi sopinut poliisien tekemä yllätysratsia. Poliisit uskoivat haistamatta, että kyseessä on rekvisiitta vesipiippu! Nimmarit päivystävälle poliisille ja kahvihuoneen seinälle kuva Makaroffista ja Modigista ja ei muuta kuin kuvaamaan! v-TU, ku mä diggaan poliiseista sanoo Modig.

 

 
Välillä oli pakko mennä autoon latautumaan. Fanit häiritsivät, vaikka ovatkin niin ihania, keskittymistä.

DAY FOUR
Mikä meininki kyselevät Makaroff ja Modig kaikilta jo heti aamusta. Sen lisäksi, että heitä oikeasti kiinnostaa, mikä meininki on, "Mikä meininki" on päivän avainrepliikki Linnanmäen kuvauksissa. Elina Raitis tarkistaa jo rutiininomaisesti, että valokuvia on tarpeeksi ja että kultaiset tussit toimivat. Lintsillä on odotettavissa taas melkoinen faniryntäys!

Ennen Lintsiä kuvausaikataulussa on kuitenkin eräs virasto, jossa Makaroff & Modig siivoavat. Pysyy se rätti myös staran kädessä, sillä molemmat viettävät "ihan tavallista elämää" television ulkopuolella. Moni luulee, että julkisuuden ihmisen elämä on pelkkää juhlaa, mutta se on myös krapulaa, filosofoi Modig. Parasta on käpertyä sohvannurkkaan villasukat jalassa hyvän kirjan kanssa, pohtii puolestaan Makaroff. Ilman meikkiä meitä ei tunnista kukaan, vakuuttavat molemmat.

 

 


Makaroff & Modig tekivät tämän nuoren miehen onnelliseksi asettautumalla samaan kuvaan! Pieni ele meille, mutta tärkeä hänelle, sanoi Makaroff.

 

DAY FIVE
Matkalla kuvauspaikalle Makaroff ja Modig pohtivat, mikä on parasta julkkiksena olemisessa, vaikka molemmat toteavatkin, etteivät samalla tavalla ole suurjulkkiksia kuten Jennit Ahola ja Dahlman tai Linda Lampenius. Tiukan pohdinnan jälkeen M & M tulevat siihen tulokseen, että parasta on se, että muita julkkiksia saa helposti omaan ohjelmaan! Tuomas Enbuske oli siltä istumalta lupautunut mukaan showhun. Siviili-Tuomas ei juurikaan eroa TV-Tuomaksesta, joten ei voi väittää, että televisio aina vääristäisi kohteensa.

 

 
Vauhtia Modig! Tollasta löllöperseilyä ei kato kukaan, karjuu Makaroff. Jos rooli niin vaatii on oltava valmis kovaankin tylyyteen.

DAY SIX
Tiukka kuvausaikataulu alkaa jo painaa. Aamulla pitää ensin mennä eduskuntaan ja sieltä Santahaminaan. Modigilla on edessään tosi koitos. 16 kiloa ylimääräistä päällä ja sotilaiden temppuradalle. Makaroff huutaa ohjeita megafoniin. Sä selvästi nautit mun höykkyyttämisestä, nurisee Silvia. Joo, kyllä näin on!!!!!, huutaa Makaroff megafoniin Modigin korvanjuuressa. Toi sattu! vastaa Modig ja hieroo korvaansa. Tilanne rauhoittuu, kun tuottaja Raitis ottaa megafonin ja sanoo kuvausryhmälle: "Take five ja se on just se five eikä six tai seven".

Iltakuvaukset on järjestetty Ruttopuistoon Helsingin keskustaan. Alue on hyvissä ajoin eristetty. Makaroff ja Modig käyvät läheisessä kantapaikassaan nauttimassa myöhäisen lounaan. Puistossa on aistittavissa melkein harras hiljaisuus, sillä Makaroff & Modig ovat perustaneet uususkontopiirin. Jälleen kerran tuottaja Raitis on tehnyt loistavan avustaja-castingin. Moni luulee, että avustajaksi käy kuka tahansa kadulta napattu, mutta ei. Avustajien itsetunnon täytyy olla kunnossa, että pystyvät tekemään oman osuutensa uskottavasti tähtien seurassa.

Tähän "kuvaussessioon" oli saatu mukaan myös Tohkanen, joka raivasi tiukasta aikataulustaan aikaa sekä tähän, että kesän kaikkiin ohjelmiin. Halu olla mukana Makaroffin ja Modigin ohjelmassa ajoi usean kesän mega-festarin ohi! Ja tangokuningatar Taina Kokkosen 50 peruttua keikkaa pidetään uskomattomana suorituksena…

 

 


Mä oon ihan poikki. Anna ees juomaa anelee Modig. Ensin työ sitten huvi kuittaa Makaroff. Hopi, hopi. Uudestaan temppuradalle! A lot of work and no joy make Jack a dull boy, kuittaa Modig takaisin. (King: Hohto).

 


Huh, huh, urakka ohi. Modig veti armeijan temppuradan läpi seitsemän kertaa. Meille heti töihin sanoi toimintaa valvonut liikuntaupseeri.

DAY SEVEN
Nyt kysytään Makaroffin ja Modigin itsetuntoa. On parasta, että tässä ei paljasteta, mistä on kysymys, mutta uskoisin, etteivät Nicole Kidman tai Jennifer Lopez suostuisi tähän, mutta heissä ei olekaan sitä lopullista tähtisilausta!
Modigilla on pieni flunssan poikanen, koska edellisen päivän mereen heittäytyminen koleassa kevätsäässä vaatii veronsa.

Päivän työt saadaan tehtyä, mutta illansuussa Modigilla on varsinainen pommi. Hän ilmoittaa vetäytyvänsä julkisuudesta seuraavaan keskiviikkoon asti. Makaroff soittaa Suomenlinnaan Kata Kärkkäiselle kysyäkseen, miten julkisuudesta vetätyminen tyylikkäästi hoidetaan. Makaroff & Modig päätyvät lehdistötiedotteeseen ja toivovat, että ilmoitus ehtii päivän pääuutislähetyksiin!

 

 
Mikki Kuvassa! Poikki! Kuka saatana ton ääni-väinön palkkas kyselee tuottaja Raitis. Työharjottelut tehdään muissa kuin meidän tuotannoissa! Sut on erotettu.

DAY EIGHT
Fiilikset ovat vähän matalalla kaikilla. Modig ilmoittaa olevansa Lontoossa, koska siellä hän saa olla ihan rauhassa. Muutama suomalainen turisti oli tosin jo bongannut Modigin, mutta hän oli pelastautunut maanalaisen rullaportaisiin.

Makaroff käy script editorin kanssa läpi loppukuvausten käsiksiä ja muu ryhmä virittelee omia osuuksiaan. Tässä tilanteessa on hyvä tarkistaa vielä loput rekvisiitat, catering ja kameroiden akustot. Ihan kuin tässä ei olisi tarpeeksi. Hannele Lauri ei vastaa soittopyyntöihin. Tuntuu, että päivä kuluu kriisipalaverista toiseen, mutta niin kuin Modig osuvasti sanoo, että paltsu tulee ja paltsu menee. Tuottaja Raitis toimii Makaroffin ja Modigin spokeswomanina ja ilmoittaa tiedotusvälineille, että Modig ei ole saanut hermoromahdusta ja että kaikki sujuu, kuten on suunniteltu. Lontoon keikka oli itse asiassa sovittu etukäteen, mutta kuvauskiireissä oli unohtunut kaikilta. Toivottavasti lehdistö uskoo selityksen. Ikäviä vihjauksia oli jo julkisuudessa esitetty.

 

 


Ei voi olla totta! Moni ohikulkija hieraisi silmiään, kun näki Makaroffin & Modigin teltassa keskellä kaupunkia. Tästä kuvasta lähti liikkeelle juoru, että molemmat olisivat joutuneet myymään asuntonsa epämääräisten raha-asioiden vuoksi. Huhu ei pidä paikkaansa.

DAY NINE ja DAY TEN
menevät säätäessä erilaisia juttuja.

Makaroff ei ole yhtään huolestuneen näköinen. Hän ollut bisneksessä niin kauan, että tietää kaiken sujuvan loppupeleissä ihan hemohyvin. Nyt vapautuneen ajan hän käyttää tulevaisuuden proggiksien suunnitteluun, niin "ja sohvannurkassa istumiseen hyvän kirjan kanssa", hän kuittaa epäilyt siitä, että kävisi ylikierroksilla.

 

 
Aikansa se kesti, mutta Tuomas Enbuske vapautui sittenkin. Makaroffin ja Modigin lähellä ei voi jäykistellä!

DAY ELEVEN
Modig tuli takaisin Lontoosta tosi levänneenä. Hän pursuaa ideoita ja tarmoa. Hän oli tavannut joitain medialan ihmisiä Lontoossa ja keskustellut Magaroff & Modig formaatin myymisestä Isoon-Britanniaan. Loppukesästä siellä järjestetään haluatko Makaroffiksi & Modigiksi -kilpailu. Koko ryhmä sähköistyy viimeiseen loppurutistukseen! Kun päivä on pulkassa ja pulkka paketissa kaikki 40 inserttiä on saatu kuvattua.

On the location oli taas valtava elämys kaikille. Makaroff & Modig tarjoavat Veuve Cliquet skumppaa turvamiehille ja koko muulle ryhmälle. Kiitos kaikille!

 


Makaroff & Modig kotioloissako?!

 

   

Videot Modig Testit Makaroff Ohjelmat Palaute |YLE| TV1 Etusivulle