MAKUPALAT 11.4.
Paahdettu Lampaanfilee
Lampaanfilee
Marinadi
Valkosipulia
Sipulia
Öljyä
Viinietikkaa
Mustapippuria
Basilikaa
Timjamia
(salviaa, rosmariinia)
Sekoita marinadi ja anna fileen maustua yön yli.
Kuiva filee ja paahda pannulla johon on ripoteltu suolaa.
Mätitahnaletut
Lettutaikina
5 dl maitoa
2,5, dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3 munaa
voita
Päälle
Mätitahnaa
Ruohosipulia
Katkarapuja
Sekoita taikina ja anna seistä hetken aikaa.
Paista letut ja anna jäähtyä.
Päällystä letut.
Tumma yrttikastike
Sekoita valmiiseen ruskeaan kastikkeeseen
madeiraa tai sherryä,
marjahyytelöä, kermaa ja tuoreita
hakattuja yrttejä.
Pääsiäisrahka
2, 5 dl kuohukermaa
170 g vaniljatuorejuustoa
0,5 dl sokeria
250 g rahkaa
1 rkl sitruunanmehua
1 dl rusinoita
1 dl mantelirouhetta
1 appelsiini kuutioituna
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja sokeri.
Sekoita.
Lisää muut aineet joukkoon ja anna vetäytyä 1-2 tuntia jääkaapissa
|