MAKUPALAT 11.4.

Paahdettu Lampaanfilee



	Lampaanfilee

	Marinadi

	Valkosipulia
	Sipulia
	Öljyä
	Viinietikkaa
	Mustapippuria
	Basilikaa
	Timjamia
	(salviaa, rosmariinia)

Sekoita marinadi ja anna fileen maustua yön yli.
Kuiva filee ja paahda pannulla johon on ripoteltu suolaa.

 

Mätitahnaletut


	Lettutaikina

	5 dl maitoa
	2,5, dl vehnäjauhoja
	½ tl suolaa
	3 munaa
	voita

	Päälle

	Mätitahnaa
	Ruohosipulia
	Katkarapuja

Sekoita taikina ja anna seistä hetken aikaa.
Paista letut ja anna jäähtyä.
Päällystä letut.

 

Tumma yrttikastike

Sekoita valmiiseen ruskeaan kastikkeeseen
madeiraa tai sherryä,
marjahyytelöä, kermaa ja tuoreita
hakattuja yrttejä.

 

Pääsiäisrahka

	2, 5 dl kuohukermaa
	170 g vaniljatuorejuustoa
	0,5 dl sokeria
	250 g rahkaa
	1 rkl sitruunanmehua
	1 dl rusinoita
	1 dl mantelirouhetta
	1 appelsiini kuutioituna

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja sokeri.
Sekoita.
Lisää muut aineet joukkoon ja anna vetäytyä 1-2 tuntia jääkaapissa