MAKUPALAT 18.5.

Jauhelihakastikkeita

	

Perinteinen jauhelihakastike

400g nauta-sikajauhelihaa 1 sipuli 1 porkkana 4 rkl vehnäjauhoja lihaliemikuutio 2-3 maustepippuria n. 5 dl vettä voita/öljyä paistamiseen

Ruskista liha ja sipuli parissa erässä.
Ripottele jauhoja päälle ja ruskista vielä hieman.
Lisää vettä ja mausteet ja anna kiehua 15-30 minuuttia.

	

Tomaattijauhelihakastike

500 g paistijauhelihaa 1 sipuli 3-5 valkosipulinkynttä 1 prk tomaattimurskaa 1 prk tomaattipuretta loraus punaviiniä loraus soijakastiketta mustapippuria 2-3 dl vettä suolaa tuoretta basilikaa voita/öljyä paistamiseen


Ruskista liha ja sipuli parissa erässä.
Lisää tomaattimurska ja pure ja paista vielä tovi.
Lisää punaviiniä ja tarvittaessa vettä
kunnes kastike on sopivan sakeaa.
Mausta ja anna hautua 20 minuuttia.
Lisää tarjotessa hakattua basilikaa.

Broilerijauhelihakastike



	400 g broilerijauhelihaa

	½ punasipulia

	½ paprikaa

	½ tl currya

	fajita-mausteseosta

	jalapenoja

	vettä 

	ruokakermaa	

Ruskista liha, sipuli ja curry. Lisää paprika, jalapenot ja mausteet.
Paista vielä hetki. Lisää hieman vettä ja hauduta muutama minuutti.
Lisää kerma ja anna hautua vielä viitisen minuuttia.