MAKUPALAT 31.8.

Pekoni-lohi-omenakääryleet ja sinappikastike

 
      

Pekoni-lohi-omenakääryleet

Lohta sivuina
pekonia siivuina
omenoita
currya
sitruunapippuria

 Laita lohi- ja pekonisiivut päällekkäin.
 Ripottele mausteet päälle ja kääri siivut
 parin sentin paksuisen omenalohkon päälle.
 Paista pannulla, grillissä tai uunissa. 
      
      

Sinappinen kurkkukastike

sinappi-kurkkusalaattia
ranskankermaa
ruohosipulia
mustapippuria
lime-mehua


Sekoita ainekset ja anna maustua ennen tarjoilua
 

Yrttiperunat

perunoita vettä suolaa voita sipulia sitruunamelissaa tilliä oreganoa

Ruskista tasakokoiset perunat ja pilkottu sipuli pannulla. Lisää hieman vettä ja kiehuttele kypsäksi. Lisää mausteet.

Sitruunanmakuinen vadelmayllätys

kermaa
sitruunatuorejuustoa
murokeksejä
vadelmia 

Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto. Murskaa keksit ja yhdistä ainekset. Sekoita vielä mukaan vadelmia.