MAKUPALAT 14.9Kukkakaali-savuporokeitto ja tomaatti-juureskeitto
kukkakaalia sipulia voita vettä mustapippuria kylmäsavuporoa ruokakermaa persiljaa suolaa Freesaa kattilassa voissa sipuli ja pilkottu kukkakaali. Lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät. Kiehuttele kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää ruokakermaa ja pieneksi pilkottu savuporo. Pilko sekaan persiljaa ja lisää tarvittaessa suolaa.
ruisleipää valkosipulia öljyä Lämmitä öljy pannulla. Paiste suikaloitu leipä rapeaksi ja lisää murskattua valkosipulia. Tomaattijuureskeittotomaattimurskaa oliiviöljyä sipulia juustokuminaa tomaattipuretta perunaa purjoa lanttua porkkanaa varsiselleriä punajuurta vettä suolaa korianteria Freesaa kattilassa oliiviöljyssä tomaattimurska, sipuli, juustokumina ja tomaattipure. Lisää vettä ja kuutioitu peruna, purjo, lanttu, porkkana, varsiselleri ja punajuuri. Keitä kypsäksi ja mausta suolalla ja korianterilla. |