MAKUPALAT 14.9

Kukkakaali-savuporokeitto ja tomaatti-juureskeitto


kukkakaalia
sipulia
voita
vettä mustapippuria
kylmäsavuporoa
ruokakermaa
persiljaa
suolaa    

 

Freesaa kattilassa voissa sipuli ja pilkottu kukkakaali. Lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät. Kiehuttele kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää ruokakermaa ja pieneksi pilkottu savuporo. Pilko sekaan persiljaa ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ruisleipätikut

         
ruisleipää
valkosipulia 
öljyä

Lämmitä öljy pannulla. Paiste suikaloitu leipä rapeaksi ja lisää murskattua valkosipulia.
 

Tomaattijuureskeitto

         
tomaattimurskaa
oliiviöljyä
sipulia
juustokuminaa
tomaattipuretta
perunaa
purjoa
lanttua
porkkanaa 
varsiselleriä
punajuurta
vettä 
suolaa
korianteria

Freesaa kattilassa oliiviöljyssä tomaattimurska, sipuli, juustokumina ja tomaattipure. Lisää vettä ja kuutioitu peruna, purjo, lanttu, porkkana, varsiselleri ja punajuuri. Keitä kypsäksi ja mausta suolalla ja korianterilla.