MAKUPALAT 5.10

Poronmaksakastike ja päärynäpiirakka

 
 
      

Poronmaksakastike


Palvattua poron maksaa
sipulia
ruokakermaa
mustapippuria 
kanelia
   
Kuumenna pannulla nopeasti ohueksi siivutettu poron maksa. Lisää hakattua sipulia ja ruokakermaa. Lisää muut mausteet ja hauduta 5-10 minuuttia..

Riistaperunat

         
perunoita
riista- tai lihalientä
pippuria
suolaa
ruohosipulia
voita


Keitä perunat riistaliemessä. Kaada liemi pois, lisää muut mausteet ja hakattu ruohosipuli..
 

Päärynäpiirakka


1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaa
½ dl sulaa margariinia tai voita
2dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 prk päärynöitä
   
Vatkaa sokeri ja munat. Lisää muut aineet ja sekoita.
Kaada taikina voideltuun reunalliseen vuokaan ja asettele
päärynät päälle. Paista uunissa, 200 astetta, noin 30 minuuttia.