MAKUPALAT 5.10Poronmaksakastike ja päärynäpiirakka
PoronmaksakastikePalvattua poron maksaa sipulia ruokakermaa mustapippuria kaneliaKuumenna pannulla nopeasti ohueksi siivutettu poron maksa. Lisää hakattua sipulia ja ruokakermaa. Lisää muut mausteet ja hauduta 5-10 minuuttia..
perunoita riista- tai lihalientä pippuria suolaa ruohosipulia voita Keitä perunat riistaliemessä. Kaada liemi pois, lisää muut mausteet ja hakattu ruohosipuli.. Päärynäpiirakka1 ½ dl sokeria 2 munaa 1 dl kermaa ½ dl sulaa margariinia tai voita 2dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 2 prk päärynöitä Vatkaa sokeri ja munat. Lisää muut aineet ja sekoita. Kaada taikina voideltuun reunalliseen vuokaan ja asettele päärynät päälle. Paista uunissa, 200 astetta, noin 30 minuuttia. |