MAKUPALAT 26.10

Hirvenlihakeitto ja ohrarieskaa

 

Hirvenlihakeitto


palvattua hirvenlihaa
perunaa
sipulia
purjosipulia
lanttua
porkkanaa
ohraryynejä
voita 
vettä
maustepippureita 
laakerinlehtiä
lihafondia tai -lientä
suolaa
siirappia
   
Kuullota pilkotut kasvikset voissa. Lisää myös vähän suolaa ja muutama pala lihaa. Kaada päälle vettä ja lihalientä ja lisää ohraryynejä, muutama maustepippuri ja laakerinlehti. Kiehuttele lähes kypsäksi ja lisää paloiteltu hirvenliha. Kiehauta, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pikku loraus siirappia.

Ohrarieska


5 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
7 dl ohrajauhoja
1 tl suolaa
Sekoita suola jääkaappikylmään maitoon. Lisää jauhot ja sekoita. Leivo noin kolmen sentin paksuisia rieskoja. Pistele ennen paistamista, uuniin 300 astetta, paistoaika noin viisi minuuttia.