MAKUPALAT 26.10Hirvenlihakeitto ja ohrarieskaa
Hirvenlihakeittopalvattua hirvenlihaa perunaa sipulia purjosipulia lanttua porkkanaa ohraryynejä voita vettä maustepippureita laakerinlehtiä lihafondia tai -lientä suolaa siirappiaKuullota pilkotut kasvikset voissa. Lisää myös vähän suolaa ja muutama pala lihaa. Kaada päälle vettä ja lihalientä ja lisää ohraryynejä, muutama maustepippuri ja laakerinlehti. Kiehuttele lähes kypsäksi ja lisää paloiteltu hirvenliha. Kiehauta, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pikku loraus siirappia.
5 dl maitoa 1 dl vehnäjauhoja 7 dl ohrajauhoja 1 tl suolaaSekoita suola jääkaappikylmään maitoon. Lisää jauhot ja sekoita. Leivo noin kolmen sentin paksuisia rieskoja. Pistele ennen paistamista, uuniin 300 astetta, paistoaika noin viisi minuuttia. |