MAKUPALAT 2.11Keitettyä lohta ja hollandaise-kastike
Keitetty lohiLohta kalalientä sipulia tilliä suolaaKiehauta pilkottu sipuli tillillä maustetussa kalaliemessä. Keitä lohi hiljaisella tulella kypsäksi.
4 keltuaista 300 g voita 1-1/2 sitruunan mehu 4 rkl vettä 1 tl sokeria valkopippuria suolaaVatkaa keltuaiset, suola ja valkopippuri sekaisin ja lämmitä vesihauteessa. Lisää voi nokareina ja vatkaa huolella. Lisää seuraavaksi kylmä vesi. Kuumenna kunnes kastike kuumenee ja kirkastuu, vatkaa koko ajan. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja suolaa. Veneperunatlohkottua perunaa vettä suolaa tilliä ruohosipuliaKeitä lohkotut perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää hakattua tilliä ja ruohosipulia. |