MAKUPALAT 2.11

Keitettyä lohta ja hollandaise-kastike

 

Keitetty lohi


Lohta
kalalientä
sipulia
tilliä
suolaa
   
Kiehauta pilkottu sipuli tillillä maustetussa kalaliemessä. Keitä lohi hiljaisella tulella kypsäksi.

Hollandaise-kastike


4 keltuaista
300 g voita
1-1/2 sitruunan mehu
4 rkl vettä
1 tl sokeria
valkopippuria
suolaa
Vatkaa keltuaiset, suola ja valkopippuri sekaisin ja lämmitä vesihauteessa. Lisää voi nokareina ja vatkaa huolella. Lisää seuraavaksi kylmä vesi. Kuumenna kunnes kastike kuumenee ja kirkastuu, vatkaa koko ajan. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja suolaa.

 

Veneperunat


lohkottua perunaa
vettä 
suolaa
tilliä
ruohosipulia

Keitä lohkotut perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää hakattua tilliä ja ruohosipulia.