MAKUPALAT 30.11

Kalakokkareet ja puolukkakastike

 

Kalakokkareet


200 g fileoitua kalaa (esim. kuhaa tai haukea)
100 g voita
2 munaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
suolaa
sokeria 
valkopippuria
kalalientä
   
Jauha kala yleiskoneella hienoksi. Vatkaa voi ja lisää kalan joukkoon. Sekoita munat, jauho ja kerma. Lisää seos kalan joukkoon vähitellen, vatkaa huolellisesti. Lisää mausteet ja tee seoksesta lusikalla kokkareita ja keitä kalaliemessä 6-8 minuuttia..

Puolukkakastike


puolukoita
vettä
kermaa
suurustetta
soijakastiketta
mustapippuria
suolaa
kalalientä
Keitä puolukat ja paseeraa ne (purista siivilän läpi). Kuumenna puolukkamehu ja lisää kermaa ja kiehauta. Lisää tarvittaessa suurustetta, mausta.

 

Punakaalisalaatti

punakaalia
2 omenaa
2 suolakurkkua
1 punasipuli
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
suolaa
sokeria
Leikkaa kaali ohueksi suikaleiksi ja nuiji. Leikkaa omenat ja suolakurkut kuutioiksi, sekoita ainekset ja mausta. Anna salaatin olla kylmässä ennen tarjoilua.