MAKUPALAT 30.11Kalakokkareet ja puolukkakastike
Kalakokkareet200 g fileoitua kalaa (esim. kuhaa tai haukea) 100 g voita 2 munaa 2 rkl vehnäjauhoja 1 dl kermaa suolaa sokeria valkopippuria kalalientäJauha kala yleiskoneella hienoksi. Vatkaa voi ja lisää kalan joukkoon. Sekoita munat, jauho ja kerma. Lisää seos kalan joukkoon vähitellen, vatkaa huolellisesti. Lisää mausteet ja tee seoksesta lusikalla kokkareita ja keitä kalaliemessä 6-8 minuuttia..
puolukoita vettä kermaa suurustetta soijakastiketta mustapippuria suolaa kalalientäKeitä puolukat ja paseeraa ne (purista siivilän läpi). Kuumenna puolukkamehu ja lisää kermaa ja kiehauta. Lisää tarvittaessa suurustetta, mausta. Punakaalisalaattipunakaalia 2 omenaa 2 suolakurkkua 1 punasipuli oliiviöljyä balsamiviinietikkaa suolaa sokeriaLeikkaa kaali ohueksi suikaleiksi ja nuiji. Leikkaa omenat ja suolakurkut kuutioiksi, sekoita ainekset ja mausta. Anna salaatin olla kylmässä ennen tarjoilua. |