MAKUPALAT 7.12

Peruna-tomaatti-parsakaalipaistos

 

Peruna-tomaatti-parsakaalipaistos


1 kg keitettyjä perunoita
5 tomaattia
2 sipulia
1 parsakaali
n. 7 dl maitoa
2 munaa
mustapippuria
valkopippuria
salviaa
basilikaa
emmental-raastetta
suolaa
   
Viipaloi tomaatti, sipuli ja perunat. Leikkaa parsakaali tertuiksi. Lado ainekset voideltuun vuokaan ja mausta. Sekoita munamaito ja kaada päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 200-225 asteisessa uunissa kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Kurkkusalaatti

tuorekurkkua
smetanaa
minttua
sitruunamelissaa
ruohosipulia
pippuria suolaa

Raasta kurkku karkealla terällä. Sekoita kastikeainekset ja kurkku. Anna maustua puolisen tuntia.