JUHLAMAKUPALAT 30.11.2003
Kermainen poronkäristys ja muita pikkujouluherkkuja
Sienisalaatti muikkujen kera
savumuikkuja
sieniä
omenaa
sipulia
ruohosipulia
valkosipulia
timjamia
persiljaa
smetanaa
suolaa
pippuria
Pilko ainekset ja sekoita.
Kermainen poronkäristys
poronkäristyslihaa
voita
sipulia
maustepippuria
punaviiniä
kuohukermaa
karpalohyytelöä
suolaa
Ruskista poronliha voissa. Lisää maustepippurit, sipulit ja hieman suolaa
ja freesaa hetken aikaa. Kaada päälle punaviiniä sen verran että lihat peittyvät.
Kiehuttele kunnes liha on mureaa, lisää nestettä tarvittaessa. Lisää kermaa
ja kiehauta. Mausta marjahyytelöllä ja tarvittaessa suolalla.
Puolukka-karpalohyytelö
8 dl karpalomehua
10 liivatelehteä
2 ½ dl puolukoita
sokeria
kermavaahtoa
Kuumenna noin 1 dl mehua ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada liivateliuos
mehun loppuosaan. Tarkista sokerin määrä, lisää tarvittaessa. Kaada seos
annosmaljoihin, sekoita puolukat joukkoon ja anna hyytyä viileässä. Tarjoa
kermavaahdon kera.
|
|