JUHLAMAKUPALAT 30.11.2003

Kermainen poronkäristys ja muita pikkujouluherkkuja

Sienisalaatti muikkujen kera


savumuikkuja
sieniä
omenaa
sipulia
ruohosipulia
valkosipulia
timjamia
persiljaa
smetanaa
suolaa
pippuria

Pilko ainekset ja sekoita.

Kermainen poronkäristys

 
poronkäristyslihaa
voita
sipulia
maustepippuria
punaviiniä
kuohukermaa
karpalohyytelöä
suolaa

Ruskista poronliha voissa. Lisää maustepippurit, sipulit ja hieman suolaa ja freesaa hetken aikaa. Kaada päälle punaviiniä sen verran että lihat peittyvät. Kiehuttele kunnes liha on mureaa, lisää nestettä tarvittaessa. Lisää kermaa ja kiehauta. Mausta marjahyytelöllä ja tarvittaessa suolalla.

Puolukka-karpalohyytelö

 
8 dl karpalomehua
10 liivatelehteä
2 ½ dl puolukoita
sokeria
kermavaahtoa 

Kuumenna noin 1 dl mehua ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada liivateliuos mehun loppuosaan. Tarkista sokerin määrä, lisää tarvittaessa. Kaada seos annosmaljoihin, sekoita puolukat joukkoon ja anna hyytyä viileässä. Tarjoa kermavaahdon kera.