JUHLAMAKUPALAT 7.12.2003

Joululeivonnaisia

Joulupullat


4 dl kermaa
1  pkt hiivaa
1 muna
1,5 dl sokeria
12 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1 tl kardemummaa
1 kananmuna voiteluun

Täyte:
200 g voita
1 dl sokeria
kanelia
2 dl rusinoita

Sekoita kädenlämpöiseen kermaan hiiva, muna ja mausteet. Alusta jauhot joukkoon, lisää lopuksi pehmitetty rasva. Anna kohota hyvin lämpöisessä paikassa. Pehmitä 200 g voita ja sekoita siihen täytteen muut aineet. kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa taikina kolmioiksi. Laita kolmion päälle nokare täytettä ja käännä nurkat yhteen. Voitele kananmunalla ja paista paperivuoissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Mantelitähdet

200 g voita
1 dl sokeria
150 g jauhettuja manteleita
4 dl vehnäjauhoja
loraus likööriä
loraus vettä
rouhittua mantelia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää jauhetut mantelit, jauhot, likööri ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Älä vatkaa. Kauli ohut levy ja leikkaa tähtimuotilla pikkuleipiä. Ripota päälle rouhittua mantelia ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.

Appelsiinikakku

 
75 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 iso appelsiini
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl konjakkia
korppujauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää raastettu appelsiininkuori ja puristettu appelsiinimehu. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita joukkoon. Voitele ja korppujauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.