JUHLAMAKUPALAT 7.12.2003
Joululeivonnaisia
Joulupullat
4 dl kermaa
1 pkt hiivaa
1 muna
1,5 dl sokeria
12 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1 tl kardemummaa
1 kananmuna voiteluun
Täyte:
200 g voita
1 dl sokeria
kanelia
2 dl rusinoita
Sekoita kädenlämpöiseen kermaan hiiva, muna ja mausteet. Alusta jauhot joukkoon,
lisää lopuksi pehmitetty rasva. Anna kohota hyvin lämpöisessä paikassa.
Pehmitä 200 g voita ja sekoita siihen täytteen muut aineet. kauli taikina
ohueksi levyksi ja leikkaa taikina kolmioiksi. Laita kolmion päälle nokare
täytettä ja käännä nurkat yhteen. Voitele kananmunalla ja paista paperivuoissa
225 asteessa noin 10 minuuttia.
Mantelitähdet
200 g voita
1 dl sokeria
150 g jauhettuja manteleita
4 dl vehnäjauhoja
loraus likööriä
loraus vettä
rouhittua mantelia
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää jauhetut mantelit, jauhot, likööri ja vesi
ja sekoita tasaiseksi. Älä vatkaa. Kauli ohut levy ja leikkaa tähtimuotilla
pikkuleipiä. Ripota päälle rouhittua mantelia ja paista 200 asteessa noin
8 minuuttia.
Appelsiinikakku
75 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 iso appelsiini
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl konjakkia
korppujauhoja
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää raastettu
appelsiininkuori ja puristettu appelsiinimehu. Sekoita jauhot ja leivinjauhe
keskenään ja sekoita joukkoon. Voitele ja korppujauhota vuoka ja kaada taikina
vuokaan. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.
|
|