KESÄMAKUPALAT 5.8.2004

Pestolammas ja kasvispaistos

Pestolammas

lampaan fileetä

 

pestokastike:

oliiviöljyä
pinjan siemeniä
parmesaanijuustoa
valkosipulia
basilikaa
pippuria 
suolaa

Murskaa pinjan siemenet ja pilko basilika. Sekoita kaikki ainekset oliiviöljyyn ja voitele varovasti nuijitut lampaanfileet kastikkeella. Kääri fileet rullalle ja kiinnitä ne varrastikuilla. Paista pannulla tai nuotiolla.

 

Painanteen kasvipaistos

kukkakaalia
porkkanaa
sipulia
juustokuminaa
currya
hunajaa 
suolaa
öljyä tai voita

Pilko ainekset ja paista miedohkolla lämmöllä pannulla. Lisää suolaa, juustokuminaa ja currya heti alussa. Kun kasvikset ovat hieman pehmenneet, lisää hieman hunajaa ja tarkista suola ja anna paistua vielä hetken aikaa.

 

Mansikkakakku

valmis kakkupohja
mansikoita
kuohukermaa
sitruunaa 
sokeria

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää siihen hieman sokeria ja sitruunan mehua. Koristele kakku vaahdolla ja mansikoilla. Kakkupohjaa voi myös kostuttaa halutessa esimerkiksi mehulla.