KESÄMAKUPALAT 15.7.2004

Saslik-vartaita ja votkamunakas

Saslik-vartaat

sianlihaa kuutioina
sipulia

öljyä
etikkaa
valkosipulia
sokeria
pippuria 
suolaa

Rakenna lihakuutiosta ja sipulista vartaat. Sekoita mausteet ja pyörittele vartaat mausteseoksessa. Anna maustua tunnin verran ja paista grillissä tai pannulla.

 

Virolaiset kyljykset

porsaan kyljyksiä
sinappia
pippuria

Hiero kyljysten pintaan sinappia ja pippuria. Paista pannulla miedohkolla lämmöllä.

 

Dippikastike

kermaviiliä
sipulia
tilliä
pippuria
sokeria
suolaa

Sekoita kastikeainekset. Paista leipäpaloja reilussa öljyssä rapeaksi. Tarjoa heti.

 

Sipuli-smetana-paistos

sipulia
smetanaa
suolaa

Freesaa pilkottu sipuli pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää suola ja smetana ja anna hautua vielä viitisen minuuttia.

 

Votkamunakas

munia
vettä
pippuria
suolaa
votkaa

Sekoita munakasmassa. Lisää loraus votkaa, mutta ole varovainen. Paista pannulla.