MAKUPALAT 18 / 3.6.97
Appelsiinibroileria
6-8 broilerin rintafilettä
Marinadi:
2 dl tuoremehua
2-3 rkl soijaa
2 rl siirappia
2 rkl punaviinietikkaa
1-2 valkosipulin kynttä
Sekoita marinadi ja anna fileitten maustua ainakin tunti, mielellään
yön yli.
Laita fileet vuokaan, tee kastike.
kastike:
3-4 dl kuohukermaa
3-4 rkl vehnäjauhoja
Ainekset sekoitetaan hyvin ja kaadetaan fileiden päälle.
Paistetaan uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia.
Porkkana-appelsiinikakku
125 g pehmitettyä voita / margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1½ dl raastettua porkkanaa
1 raastettu appelsiininkuori
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, lisää
myös porkkana ja appelsiininkuori. Sekoita mukaan leivinjauhe/vehnäjauhoseos
varovasti. Siirrä taikina leivitettyyn vuokaan ja paista uunissa 175 astetta n. 35 minuuttia.
|