MAKUPALAT 18 / 3.6.97

Appelsiinibroileria

6-8 	broilerin rintafilettä

Marinadi:

2 dl 	tuoremehua
2-3 rkl	soijaa
2 rl	siirappia
2 rkl	punaviinietikkaa
1-2 	valkosipulin kynttä

Sekoita marinadi ja anna fileitten maustua ainakin tunti, mielellään yön yli.
Laita fileet vuokaan, tee kastike.

kastike:

3-4 dl	kuohukermaa
3-4 rkl	vehnäjauhoja

Ainekset sekoitetaan hyvin ja kaadetaan fileiden päälle.
Paistetaan uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia.


Porkkana-appelsiinikakku

125 g	pehmitettyä voita / margariinia
1½ dl	sokeria
2	munaa
2½ dl	vehnäjauhoja
1½ tl	leivinjauhetta
1½ dl	raastettua porkkanaa
1	raastettu appelsiininkuori

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen,
lisää myös porkkana ja appelsiininkuori.
Sekoita mukaan leivinjauhe/vehnäjauhoseos varovasti.
Siirrä taikina leivitettyyn vuokaan ja paista uunissa 175 astetta n. 35 minuuttia.