Makupalat 20 / 17.6.97

Grillikyljykset

	kyljyksiä
	
Makupala-marinadi:

	Soijaa
	öljyä
	grillimaustetta
	pippuriseosta
	paprikajauhetta
	ketsuppia tai sinappia
	sipulia lohkoina
	omenaa lohkoina
	punaviinietikkaa	

Leikkaa kyljysten rasvareunukseen viiltoja etteivät
ne käpristy grillattaessa.
Sekoita marinadin aineksista sakea kastike ja anna kyljysten maustua useampi tunti.
Paista niin kauan että lihasta tihkuva neste on kirkasta.

Grillivihannekset

	kukkakaalta
	paprikaa
	purjoa
	yrttimaustetta
	voita
	loraus vettä tai olutta

Pilko vihannekset foliopaperille, päälle nokare
voita ja loraus nestettä.
Kypsennä puolikypsiksi grillissä.


Jäätee

1 litra	teetä
	sitruunaa
1	appelsiini
½	appelsiinin kuori
1	banaani
	karambolaa
	sitruunamelissaa

Keitä tee, mausta se sokerilla ja sitruunamehulla.
Anna jäähtyä. Sekoita boolimaljassa tee, pilkotut hedelmät ja jäät.
Anna maun tasaantua hetki viileässä.
Koristele lasi karambolalla ja sitruunamelissalla.