Makupalat 20 / 17.6.97
Grillikyljykset
kyljyksiä
Makupala-marinadi:
Soijaa
öljyä
grillimaustetta
pippuriseosta
paprikajauhetta
ketsuppia tai sinappia
sipulia lohkoina
omenaa lohkoina
punaviinietikkaa
Leikkaa kyljysten rasvareunukseen viiltoja etteivät
ne käpristy grillattaessa.
Sekoita marinadin aineksista sakea kastike ja anna kyljysten maustua useampi
tunti.
Paista niin kauan että lihasta tihkuva neste on kirkasta.
Grillivihannekset
kukkakaalta
paprikaa
purjoa
yrttimaustetta
voita
loraus vettä tai olutta
Pilko vihannekset foliopaperille, päälle nokare
voita ja loraus nestettä.
Kypsennä puolikypsiksi grillissä.
Jäätee
1 litra teetä
sitruunaa
1 appelsiini
½ appelsiinin kuori
1 banaani
karambolaa
sitruunamelissaa
Keitä tee, mausta se sokerilla ja sitruunamehulla.
Anna jäähtyä. Sekoita boolimaljassa tee, pilkotut hedelmät
ja jäät.
Anna maun tasaantua hetki viileässä.
Koristele lasi karambolalla ja sitruunamelissalla.
|