Makupalat 21 / 24.6.97

Graavilohi

	lohifile
	merisuolaa
	sokeria
	pippuria
	tilliä

Ripottele karkeata suola ja mausteet fileen päälle.
Laita päälle talouskelmu ja anna maustua yön yli jääkaapissa.

Savusiika

	perattuja siikoja
	suolaa
2-3	sokeripalaa

Puhdista kalat. Ripottele suolaa kalan sisälle ja päälle.
Anna maustua jääkaapissa noin tunti.
Laita savustuslaatikon pohjalle leppäpuru pari desiä kalakiloa kohti ja 2-3- sokeripalaa.
Keskikokoinen siika kypsyy 20-30 minuutissa.


Muurinpohjaletut

1 l	maitoa
3 dl	ohrajauhoja
2 dl	vehnäjauhoja
loraus	öljyä
loraus	kivennäisvettä
	sokeria
	suolaa
3	kananmunaa

Sekoita ainekset ja anna taikinan turvota hetken aikaa ennen paistamista.
Paista voissa ja tarjoa hillon kera.