Makupalat 21 / 24.6.97
Graavilohi
lohifile
merisuolaa
sokeria
pippuria
tilliä
Ripottele karkeata suola ja mausteet fileen päälle.
Laita päälle talouskelmu ja anna maustua yön yli jääkaapissa.
Savusiika
perattuja siikoja
suolaa
2-3 sokeripalaa
Puhdista kalat. Ripottele suolaa kalan sisälle ja päälle.
Anna maustua jääkaapissa noin tunti.
Laita savustuslaatikon pohjalle leppäpuru pari desiä kalakiloa
kohti ja 2-3- sokeripalaa.
Keskikokoinen siika kypsyy 20-30 minuutissa.
Muurinpohjaletut
1 l maitoa
3 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
loraus öljyä
loraus kivennäisvettä
sokeria
suolaa
3 kananmunaa
Sekoita ainekset ja anna taikinan turvota hetken aikaa ennen paistamista.
Paista voissa ja tarjoa hillon kera.
|