Makupalat 38 / 28.10.97

Riisitonnikalavuoka

	keitettyä riisiä
2 prk	tonnikalaa
	tilliä
	juustoraastetta
	tuorejuustoa
	viherpippuria
	yrttisuolaa

Lado ainekset kerroksittain uunivuokaan,
tuorejuusto on hyvä pehmittää ensin esim. mikrossa.
Juustoraaste pinnalle ja uuniin n. puoli tuntia, lämpö 200 astetta.

Silakkalaatikko

	silakkafileitä
	perunaa
	sipulia
	pekonia
	pippuria
	suolaa

Munamaito:	

8 dl	maitoa
2-3	kanamunaa

Pilko pekoni pieneksi ja lado ainekset kerroksittain vuokaan.
Sekoita munamaito ja kaada vuokaan.
Uuni 200 astetta n. 1 tunti.


Luumuvispipuuro

1 l	vettä
1½ dl	mannasuurimoita
200 g	kivettömiä luumuja
1 dl	sokeria
1 tl	kanelia
loraus	maitoa

Liota luumuja vedessä noin tunnin verran.
Keitä vedestä puuro, keittoaika n. 7-8 minuuttia.
Anna puuron jäähtyä ja sekoita luumut puuroon.
Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.