MAKUPALAT 4 / 28.1.97
Katkarapugratiini
parsakaalta
kukkakaalta
katkarapuja
sipulia
juustoraastetta
yrttimaustetta
pippurisekoitusta
(kuohukermaa)
Kuorrutuskastike:
voita
maitoa
venhäjauhoja
juustoraastetta
yrttimaustetta
sipulia
Pilko vihannekset ja katkaravut kauniisti vuokaan.
Ripottele sekaan yrttimaustetta ja pippurisekoitusta.
Sulata voi kattilassa ja lisää sekoita mukaan
sipulia ja vehnäjauhoja.
Lisää maitoa vähitellen, niin että
kastikkeesta tulee notkeaa.
Ropsauta sekaan juustoraaste ja anna kastikkeen kypsyä muutama
minuutti. Mausta yrttimaustella ja tarvittaessa suolalla.
Kaada kastike vihannesten päälle ja kuorruta vielä
pinta juustoraasteella. Mikäli kastiketta on liian vähän
lisää tarvittaessa tilkka kermaa. Kypsennä uunissa
200 asteessa noin puoli tuntia niin että juusto ruskistuu
kauniisti.
|