MAKUPALAT osa 41 / 18.11.97

Voitaikinapiirakat

Sienitäyte:
	siitakesieniä
	sipulia
	purjoa
	riisiä
	viherpippuria
	yrttisuolaa

Kuullota sienet, sipulit ja riisi varovasti pannulla öljyssä.
Lisää mausteet.
Jäähdytä täyte ennen piirakoiden täyttämistä

Kalatäyte:
	savusiikaa
	keitettyä kananmunaa
	riisiä
	sipulia
	juustoraastetta
	tilliä
	sitruunanmehua
	yrttisuolaa
	pippuria

	

Sekoita ainekset.
Halutessasi voit jauhaa täytteen yleiskoneella.
Sulata voitaikina ennen leipomista.
Voitele piirakat kananmunalla ja pistele niihin haarukalla reikiä. Päälle voi ripotella juustoraastetta.
Paista uunissa kauniin ruskeaksi, 200 astetta, 15-20 minuuttia.