MAKUPALAT osa 37 / 29.9.98
Gulassi Makupalojen Tapaan
n.700 g naudanpaistia
1 porkkana
2 sipulia
5 perunaa
1 selleri
2 punaista paprikaa
omenaa
sokeria tai hunajaa
½-1 dl ketsuppia
gulassipuretta
paprikajauhetta
n.2 l vettä
suolaa
Ruskista paloiteltu liha. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää pilkottu
selleri, sipuli, porkkana ja lihat.
Lisää myös ketsuppi ja anna kiehua
15-20 minuuttia.
Lisää paprikat ja perunat ja jatka kiehuttamista.
Tarkista
että neste peittää kaikki ainekset.
Lisää lopuksi sokeri, gulassipure ja
paprikajauhe.
Kiehuttele kaikessa rauhassa 1-3 tuntia ja anna seistä hetki
ennen tarjoilua.
Siikaa Lecho-kastikkeessa
siikafileitä
sipulia
pippuria
paprikajauhetta
Lecho-kastiketta (tai tomaattimurskaa
& paprikaa)
Ruskista kalafileet pannulla sipulin kera.
Mausta pippurilla ja
paprikajauheella.
Kaada päälle valmis lecho-kastike tai tomaattimurskaa ja
viipaloitua paprikaa.
Anna hautua 10 minuuttia ja tarkista maku, lisää
tarvittaessa suolaa.
|