MAKUPALAT osa 38 / 6.10.98
Lammasmarinadi
kirnupiimää
soijakastiketta
Provencale-yrttisekoitusta
suolaa
valkosipulia
mintunlehtiä
mustapippuria
Sekoita aineet ja anna lihan marinoitua useampi tunti, mielellään yön
yli jääkaapissa.
Pyyhi marinadi pois ennen kypsentämistä.
Pikainen pippurikastike
lihalientä tai vasikanfondia
vettä
pippuria
suurustetta
kermaa
Kiehauta fondi ja lisää hieman vettä.
Suurusta ja lisää pippuria ja suolaa maun mukaan ja lopuksi kermaa.
Valkosipuliperunakuorukat
perunamuusia
valkosipulia
vehnäjauhoja
munaa
korppujauhoja
Sekoita perunamuusi ja murskattu valkosipuli.
Muotoile taikinasta pullia ja pyörittele ensin vehnäjauhoissa, sitten
kananmunassa ja korppujauhossa.
Paista öljyssä, esim. rasvakeittimessä.
|