MAKUPALAT osa 38 / 6.10.98

Lammasmarinadi

	kirnupiimää
	soijakastiketta
	Provencale-yrttisekoitusta
	suolaa
	valkosipulia
	mintunlehtiä
	mustapippuria

Sekoita aineet ja anna lihan marinoitua useampi tunti, mielellään yön yli jääkaapissa.
Pyyhi marinadi pois ennen kypsentämistä.

Pikainen pippurikastike

	lihalientä tai vasikanfondia
	vettä
	pippuria
	suurustetta
	kermaa

Kiehauta fondi ja lisää hieman vettä.
Suurusta ja lisää pippuria ja suolaa maun mukaan ja lopuksi kermaa.

Valkosipuliperunakuorukat

	perunamuusia
	valkosipulia
	vehnäjauhoja
	munaa
	korppujauhoja

Sekoita perunamuusi ja murskattu valkosipuli.
Muotoile taikinasta pullia ja pyörittele ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja korppujauhossa.
Paista öljyssä, esim. rasvakeittimessä.