MAKUPALAT osa 39 / 13.10.98
Tilliliha
n.600 g naudanpaistia
suolaa
pippuria
tilliä
vettä
etikkaa
sokeria
vehnäjauhoja
Laita liha kiehuvaan veteen. Kuori vedestä keittäessä vaahto pois. Lisää
pippuria ja tilliä. Anna kiehua kunnes liha on kypsää.
Ota liha
keitinliemestä pois ja paloittele se.
Suurusta liemi vehnäjauhoilla, jotka
on sekoitettu tilkkaan vettä.
Mausta lopuksi suolalla, sokerilla, ja
lorauksella etikkaa. Lisää vielä hieman tilliä.
Silakkalaatikko
n.1 kg perunoita
½ kg silakkafileitä
sipulia
suolaa
musta- ja valkopippuria
½ l maitoa
2 munaa
1 rkl vehnäjauhoja
n.200 g pekonia tai silavaa
korppujauhoja
Lado voideltuun vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, sipulia,
silakkafileitä ja pekonia. Ripottele myös mausteet.
Sekoita munamaito ja
kaada päälle.
Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita uuniin 200
asteeseen 45-60 minuutiksi.
|