MAKUPALAT osa 39 / 13.10.98

Tilliliha

n.600 g	naudanpaistia
	suolaa
	pippuria
	tilliä
	vettä
	etikkaa
	sokeria
	vehnäjauhoja

Laita liha kiehuvaan veteen. Kuori vedestä keittäessä vaahto pois. Lisää pippuria ja tilliä. Anna kiehua kunnes liha on kypsää.
Ota liha keitinliemestä pois ja paloittele se.
Suurusta liemi vehnäjauhoilla, jotka on sekoitettu tilkkaan vettä.
Mausta lopuksi suolalla, sokerilla, ja lorauksella etikkaa. Lisää vielä hieman tilliä.

Silakkalaatikko

n.1 kg	perunoita
½ kg	silakkafileitä
	sipulia
	suolaa
	musta- ja valkopippuria
½ l	maitoa
2	munaa
1 rkl	vehnäjauhoja
n.200 g	pekonia tai silavaa
	korppujauhoja

Lado voideltuun vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, sipulia, silakkafileitä ja pekonia. Ripottele myös mausteet.
Sekoita munamaito ja kaada päälle.
Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita uuniin 200 asteeseen 45-60 minuutiksi.