MAKUPALAT osa 42 / 3.11.98

Haukimureke

n.500 g	jauhettua kalaa
½ dl	vehnäjauhoja
1 rkl	perunajauhoja
2 rkl	voita
½ l	maitoa
3-4	munaa,
	keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
	suolaa
	valkopippuria

Sekoita jauhettuun kalaan sulatettu voi, mausteet, vatkatut keltuaiset ja jauhot.
Vatkaa notkeaksi ja lisää vaahdotetut valkuaiset.
Kaada seos korppujauhotettuun vuokaan.
Paista uunissa vesihauteessa noin tunti.

Katkarapukastike

	voita
	sipulia
	valkoviiniä
	tomaattipuretta
	vehnäjauhoja
	pippuria
	suolaa
	kalaliemikuutio
	vettä
	kermaa
	katkarapuja

Pyöräytä sipuli hetken voissa, lisää tomaattipure ja vehnäjauhoja. Lisää kalalientä ja sekoita huolellisesti.
Anna kiehahtaa hetken aikaa, lisää mausteet ja loraus kermaa.
Lisää katkaravut vasta lopussa, älä kiehuta niitä.