MAKUPALAT osa 42 / 3.11.98
Haukimureke
n.500 g jauhettua kalaa
½ dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
2 rkl voita
½ l maitoa
3-4 munaa,
keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
suolaa
valkopippuria
Sekoita jauhettuun kalaan sulatettu voi, mausteet, vatkatut keltuaiset
ja jauhot.
Vatkaa notkeaksi ja lisää vaahdotetut valkuaiset.
Kaada seos korppujauhotettuun vuokaan.
Paista uunissa vesihauteessa noin tunti.
Katkarapukastike
voita
sipulia
valkoviiniä
tomaattipuretta
vehnäjauhoja
pippuria
suolaa
kalaliemikuutio
vettä
kermaa
katkarapuja
Pyöräytä sipuli hetken voissa, lisää tomaattipure ja vehnäjauhoja. Lisää
kalalientä ja sekoita huolellisesti.
Anna kiehahtaa hetken aikaa, lisää mausteet ja loraus kermaa.
Lisää katkaravut vasta lopussa, älä kiehuta niitä.
|