MAKUPALAT osa 7 / 17.2.98

Jauhelihalasagne

Juustokastike:

	sipulia
	öljyä / voita
¾ l	maitoa
100-150g sulatejuustoa
	yrttejä
	suurustetta

Freesaa sipulit rasvassa.
Lisää maito ja sulata juusto sekaan. Suurusta tarvittaessa, kastike saa kuitenkin olla varsin löysää.

Jauhelihakastike:

400 g	jauhelihaa
1	porkkana
	sipuli
1 prk	tomaattimurska
	soijaa
	yrttejä
	aromisuolaa
	paprikaa
	pippuria yms. mausteita

Freesaa sipuli öljyssä. Lisää porkkana ja jauheliha. Ruskista liha ja lisää tomaattimurska ja vettä. Hauduta 5-10 minuuttia. Suurusta varovasti, lisää mausteet ja tarkista maku.

Lado munalasagnelevyt ja kastikkeita vuorotellen voideltuun vuokaan, ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista uunissa 40-45 minuuttia 225 asteessa.

Minestronekeitto

	sipulia
	purjoa
	tomaattia
	kesäkurpitsaa
	varsiselleriä
	juuriselleriä
	kukkakaalia
	parsakaalia
	porkkanaa
	parikoita
	yrttejä
	tomaattipuretta
	punaviiniä
	vettä
	spagettia
	öljyä
	siirappia / sokeria
	suolaa

Pilko vihannekset ja juurekset pieniksi ja freesaa niitä pienissä erissä öljyssä. Lisää tomaattimurska ja vettä.
Anna keiton hautua ainakin 20-30 minuuttia.
Tarkista maku ja lisää spagetti. Anna keiton hautua vielä kymmenisen minuuttia niin että spagetti kypsyy.