MAKUPALAT osa 9 / 3.3.98

Kasvispyörykät

5	porkkanaa
1	kesäkurpitsa
1	kukkakaali
4	kananmunaa
5 dl	korppujauhoja
1 dl	vehnäjauhoja
3 dl	tuoremehua
	Taco-mausteseosta
	aromisuolaa

Raasta kasvikset hienoksi. Sekoita taikina ja anna turvota hetken aikaa. Maun tarkistamiseksi voit kypsentää koepyörykän mikroaaltouunissa.
Ruskista pannulla ja laita uuniin noin 100 asteeseen kypsymään.

Kasvisperunasose

	perunoita
	porkkanoita
	lanttua
	sipulia
	kukkakaalia
	parsakaalia
	mausteita
	(voita)

Keitä kasvikset kypsiksi. Ota keitinliemi talteen, sen voi käyttää tarvittaessa nesteenä.
Hienonna ainekset vatkaimella. Lisää suolaa ja halutessasi voita ja muita mausteita.
Jos haluat löysemmän soseen, lisää keitinlientä.

Sieni-purjomuhennos

	sieniä
	purjoa
	paprikaa
	kermaa
	aromisuolaa
	mustapippuria
	persiljaa
	öljyä

Freesaa kasvikset öljyssä. Lisää kerma ja mausteet ja lopuksi paprikat. Anna hautua hetken.