MAKUPALAT osa 13 /30.3.99

Pippurinen Porohöystö

n. 1 kg poronkäristyslihaa
	voita
1/2 pl 	punaviiniä
	lihalientä
	pekonia
	sipulia ja hillosipuleita
	rouhittua pippuria
	
Kastike:

5 dl 	kermaa
3 rkl 	siirappia
2 rkl 	sinappia
2 rkl 	soijaa
1 rkl 	karpalohyytelöä
	herkkukurkkua paloina

Ruskista poronliha ja pekoni pienissä erissä voissa. Lisää pataan lihalientä, loraus vettä, punaviini ja pippuria. Hauduta 20-30 minuuttia niin että neste on lähes kokonaan haihtunut. Tee kastike erikseen: kaada kattilaan kastikeainekset ja hauduta, kunnes kastike sakenee, tarkista maku. Laita vuoan pohjalle kastike ja herkkukurkkupalat, päälle poronliha, koristeeksi tomusokerissa pyöriteltyjä karpaloita.