MAKUPALAT osa 13 /30.3.99
Pippurinen Porohöystö
n. 1 kg poronkäristyslihaa
voita
1/2 pl punaviiniä
lihalientä
pekonia
sipulia ja hillosipuleita
rouhittua pippuria
Kastike:
5 dl kermaa
3 rkl siirappia
2 rkl sinappia
2 rkl soijaa
1 rkl karpalohyytelöä
herkkukurkkua paloina
Ruskista poronliha ja pekoni pienissä erissä voissa.
Lisää pataan lihalientä, loraus vettä, punaviini ja pippuria.
Hauduta 20-30 minuuttia niin että neste on lähes
kokonaan haihtunut.
Tee kastike erikseen: kaada kattilaan kastikeainekset ja hauduta,
kunnes kastike sakenee, tarkista maku.
Laita vuoan pohjalle kastike ja herkkukurkkupalat, päälle poronliha,
koristeeksi tomusokerissa pyöriteltyjä karpaloita.
|