MAKUPALAT osa 2 / 12.1.99
Kasvistäytteiset paprikat
10 paprikaa
1 iso sipuli
2 tomaattia
50 g voita
korppujauhoja
suolaa
pippuria
Poista paprikoista yläpää ja siemenkota.
Leikkaa 2 paprikaa ja sipuli ja tomaatit
pieniksi palasiksi ja sekoita korppujauhojen
ja mausteiden kanssa kiinteää seos.
Täytä paprikat seoksella.
Laita kasarin pohjalle voita ja paprikat
ja lisää 2-3 dl vettä.
Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla kypsiksi.
Kylmä kurkkukastike
1/2 tuorekurkkua
1 rkl tilliä
2 tl sokeria
2 dl smetanaa
sitruunamehua
suolaa
Poista kurkusta siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset
keskenään ja anna maustua hetken aikaa.
Anjovisperunat
perunoita
sipulia
100 g voita
6-7 anjovista
pippuria
persiljaa
Kuutioi perunat ja paista sipulin kanssa pannulla
Sekoita voi ja hienonnetut anjovikset keskenään.
Kun perunat ovat kypsyneet kaada voi pannulle ja
hauduta hetki.
Päälle hakattua persiljaa.
|