MAKUPALAT 12.10.99

Sorsapaistia kermakastikkeessa

	Puhdistettu sorsa
	Porkkanaa
	Sipulia
	Lanttua
	Punaviiniä
	Vettä
	Suolaa
	Pippuria

	Kastike:
	Keitinliemi
	Kermaa
	Marjahyytelöä
	Suurustetta
	Sinihomejuustoa

	

Hiero sorsaan pippuria ja suolaa. Ruskista padassa voissa joka puolelta. Lisää vihannekset lohkoina sekä vettä ja punaviiniä niin että lintu peittyy lähes kokonaan. Hauduta noin ½ tuntia kunnes liha tuntuu pistettäessä pehmeältä. Ota lintu pois padasta ja kääri folioon. Siivilöi tai soseuta liemi. Kuumenna ja suurusta, mausta marjahyytelöllä ja halutessasi homejuustolla. Lisää vielä loraus kermaa ja tarkista maku. Irrota linnun kylkilihat ja leikkaa viipaleiksi kastikkeeseen.