MAKUPALAT osa 7 / 16.02.99

Laskiaiskeitto

6-8 	punajuurta
2 	porkkanaa
	sipulia / purjoa
200 g 	sulatejuustoa
	makaronia
	nakkeja
	vettä
	lihaliemijauhetta
	mustapippuria
	suolaa
	sokeria
	voita

Freesaa raastettua sipulia padassa.
Lisää punajuuri- ja porkkanaraaste.
Lisää noin litra vettä ja anna hautua muutaman minuutin ajan.
Sulata sekaan sulatejuusto ja makaronit. Kun makaronit ovat lähes kypsiä,
lisää nakit ja tarkista maku.
Lisää tarvittaessa lihalientä, sokeria ja suolaa. Anna keiton seistä hetki ennen nauttimista.
Koristelen persiljalla.



Peruna-anisrieska

5 dl löysähköä perunasosetta
4 dl ohrajauhoja
1 muna
tähtianista jauhettuna
juustoraastetta

Sekoita taikina ja levitä leivinpaperin päälle uuninpellille.
Pistele haarukalla, ripottele päälle juustoraastetta ja
paista uunissa 250 asteessa.
n. 15 minuuttia tai kunnes leipä on
ruskistunut kauniisti.


Laskiaiskahvi

vahvaa kahvia
vaniljatanko
sokeria
maitoa/kermaa
sitruunatuorejuustoa
hedelmälikööri/tummaa rommia

Anna vaniljatangon seistä vahvassa kahvissa 10-15 minuuttia.
Vatkaa tuorejuustosta ja maidosta paksuhko vaahto.
Sekoita kahviin maun mukaan sokeria ja likööriä ja
valuta vaahto kahvinpäälle.