MAKUPALAT osa 7 / 16.02.99
Laskiaiskeitto
6-8 punajuurta
2 porkkanaa
sipulia / purjoa
200 g sulatejuustoa
makaronia
nakkeja
vettä
lihaliemijauhetta
mustapippuria
suolaa
sokeria
voita
Freesaa raastettua sipulia padassa.
Lisää punajuuri- ja porkkanaraaste.
Lisää noin litra vettä ja anna hautua muutaman minuutin ajan.
Sulata sekaan sulatejuusto ja makaronit. Kun makaronit ovat lähes kypsiä,
lisää nakit ja tarkista maku.
Lisää tarvittaessa lihalientä, sokeria ja suolaa. Anna keiton seistä hetki
ennen nauttimista.
Koristelen persiljalla.
Peruna-anisrieska
5 dl löysähköä perunasosetta
4 dl ohrajauhoja
1 muna
tähtianista jauhettuna
juustoraastetta
Sekoita taikina ja levitä leivinpaperin päälle uuninpellille.
Pistele haarukalla, ripottele päälle juustoraastetta ja
paista uunissa 250 asteessa.
n. 15 minuuttia tai kunnes leipä on
ruskistunut kauniisti.
Laskiaiskahvi
vahvaa kahvia
vaniljatanko
sokeria
maitoa/kermaa
sitruunatuorejuustoa
hedelmälikööri/tummaa rommia
Anna vaniljatangon seistä vahvassa kahvissa 10-15 minuuttia.
Vatkaa tuorejuustosta ja maidosta paksuhko vaahto.
Sekoita kahviin maun mukaan sokeria ja likööriä ja
valuta vaahto kahvinpäälle.
|