ETUSIVU    JAKSOT    RESEPTIT    PALAUTE   
 
Mammamia tarjoaa suomalais-italialaisia mausteita!


Kaksi kokkia. Yksi on amatööri ja toinen ammattilainen.
Kaksi keittiötä ja kaksi kotimaata. Suomi ja Italia.
Yksi sukulaisuussuhde. Poika ja täti.
Mamma Mia!

Anna-Marie Rantala-Ragazzini muutti Italiaan, Emilia-Romagnan maakuntaan 80-luvun puolivälissä ja perusti sinne perheen. Hän on intohimoinen kokki, joka tekee kaikki perheen ruoat alusta loppuun käyttäen ainoastaan paikallisia raaka-aineita. Hänestä on tullut mamma italiana, kuten hän itse sanoo.

Jani Lehtinen on porilainen keittiömestari ja ravintoloitsija. Hän rakastaa italialaisen keittiön lisäksi satakuntalaisia raaka-aineita. Yksi tärkeä vaikuttaja hänen keittiöinnostukseensa on juuri Anna-Marie Rantala-Ragazzini, hänen tätinsä. Yhdessä he ovat tehneet ruokaa vuosikaudet vuoroin Italiassa, vuoroin Suomessa. He ovat myös julkaisseet yhteisen keittokirjan.

Uudessa kymmenosaisessa Mamma Mia -sarjassa he ylistävät niin suomalaista kuin italialaistakin kotiruokaa! Ohjelmassa tehdään samasta menusta kaksi versiota: suomalainen ja italialainen - esimerkiksi suomalainen siikakeitto ja italialainen kalakeitto. Jokaisessa ohjelmassa valmistetaan ruokaa sekä Satakunnassa että Emilia-Romagnassa. Lisäksi Anne-Marie ja Jani jututtavat myös paikallisia raaka-aineiden tuottajia.

Tuotanto Saku Tuominen ja Jaana Besmond, T&T – Broadcasters.
 
 
TV2  |  Anna palautetta ohjelmasta
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat