YLE Mamma mia

Yrteillä paneroitua peuran paistia, hiekkaperunaa ja taytetyt kasvikset


Peuranpaisti

800 g peuranpaistia persiljaa, timjamia, rosmariinia ja salviaa shalottisipulia pippuria ja suolaa voita
Hienonna yrtit ja sipulit, pyörittele peuranpaisti yrtti-sipuliseoksessa. Ruskista paisti pannussa ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta uunivuokaan, sulata nokare voita vielä pannuun jääneen yrtti-sipuliseoksen kanssa ja kaada paistin päälle. Paista uunissa 120 asteessa kunnes sisälämpötila saavuttaa 52-55 astetta, anna vetäytyä folion alla 15 min. Leikkaa ohuita siivuja.


Hiekkaperunat

1 kg	perunaa
1 dl	korppujauhoja
	suolaa, oliiviöljyä

Keitä kuorittuja, paloiteltuja perunoita n. 10 minuuttia ja kaada vesi pois. Mausta suolalla, oliiviöljyllä ja pyörittele sekaan korppujauhoja. Kaada uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa vielä 10-15 min.


Täytetyt kasvikset

	tomaatteja, kesäkurpitsaa
	korppujauhoja, valkosipulia, persiljaa, oliiviöljyä 
	mustapippuria, suolaa

Puolita tomaatit ja poista osa sisuksesta. Siivuta pitkittäin kesäkurpitsat. Hienonna valkosipuli ja persilja kulhoon, lisää korppujauhot ja lopuksi oliiviöljyä, niin että saat murumaisen rakenteen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Täytä tomaatiy ja kesäkurpitsat täytteellä, laita uunivuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noi 15 minuuttia.