Kurpitsa pasta, Pasta di Zibello Kurpitsasose 1 kg kurpitsan lihaa 1 kpl shalottisipuliHauduta paloitellut kurpitsan lihat ja sipuli vedessä noin 20 min.Soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Kurpitsakastike 1 litra kurpitsasosetta 2-3 dl kermaa 4 cl mantelilikööriä ½ tl jauhettua muskottipähkinää suolaa ja mustapippuriaMausta kurpitsasose kattilassa manteliliköörillä, muskotilla, suolalla ja pippurilla. Anna hautua hetken, jotta neste haihtuu hieman. Lisää kerma ja keitä noin 5 min. Kastikkeen hautuessa paista ilmakuivatun kinkun suikaleet rapeiksi pannulla ja keitä myös pasta. Valuta pasta ja kaada se kastikkeen joukkoon, annostele tarjoiluastiaan ja viimeistele rapealla kinkulla ja parmesaanilla. |