YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


MUNDO 19.9.

Tänä maanantaina nähdään Tonislav Hristovin ohjaama Hevosmies, Thu Nga Vu-Liljan ohjaama Saako sut pysäyttää hetkeksi? ja Mohamed El Aboudin ohjaama Turvapaikka?, joka kertoo tuoreeltaan kyynelkaasuhyökkäyksen kohteeksi joutuneen somaliperheen tunnelmia.



Hevosmies kertoo Bulgariasta Suomeen muuttaneesta taiteilijasta, Vladimir Georgievista, joka on tullut suomalaisille tutuksi mm. viime kesänä Helsingin Kaisaniemessä järjestetystä ritarikesästä. Turnajaistapahtuma tuotti paljon iloa, mutta vain vähän rahaa. Vladimir ei kuitenkaan aio luovuttaa – hevoset ja hevosnäytökset ovat hänen elämänsä. Lisäksi hänellä on kaksi perhettä elätettävänään: toinen Bulgariassa, toinen Suomessa.

Saako sut hetkeksi pysäyttää -lyhytdokumentissa vietetään hetki Turun keskustassa vietnamilaissyntyisen Le Lan kanssa. Le Lan muutti Etelä-Vietnamista Suomeen vauvana eikä hän muista synnyinmaastaan mitään. Kipinä ihmisoikeustyöhön palaa hänessä kuitenkin sitkeästi.

Kolmannessa lyhytdokumentissa kuullaan tuoreeltaan sunnuntaina 11. syyskuuta kyynelkaasuhyökkäyksen kohteeksi joutuneen Abdullahi Mohamud Ayahin haastattelu. Helsingin Meri-Rastilassa asuvan somaliperheen asuntoon suihkutettiin postilaatikosta suuret määrät kyynelkaasua. Abdullahin kotona ollut nuori vaimo pakeni pariskunnan kolmeviikkoisen poikavauvan kanssa asunnosta oksentaen ja yskien - molemmat joutuivat sairaalahoitoon. Samana iltana myös perheen auto ryöstettiin ja hajotettiin.

Monet maahanmuuttajat ja pakolaiset ovat valinneet Suomen uudeksi kotimaakseen juuri turvallisuuden takia. Mohamed El Aboudin ohjaamassa lyhytdokumentissa Turvapaikka? pohditaan kuinka turvallinen paikka Suomi on asua. Abdullahin haastattelun lisäksi kuullaan myös miten naapurit ja ystävät reagoivat sunnuntaiseen hyökkäykseen.

Ohjelmien tuotannosta vastaa YLE Asiaohjelmat.

Takaisin edelliselle sivulle >>

mundonuoli Mundo 28. marraskuuta
mundonuoli Mundo 21. marraskuuta
mundonuoli Mundo 14. marraskuuta
mundonuoli Mundo 7. marraskuuta
mundonuoli Mundo 17. lokakuuta
mundonuoli Mundo 10. lokakuuta
mundonuoli Mundo 3. lokakuuta
mundonuoli Mundo 26. syyskuuta
mundonuoli Mundo 5. syyskuuta
mundonuoli Mundot YLE TV1:ssä kesällä 2007
mundonuoli 2007 kevät
mundonuoli 2006 syksy
mundonuoli 2006 kevät
mundonuoli 2005 syksy
mundonuoli Mundo 28. marraskuuta
mundonuoli Mundo 21. marraskuuta
mundonuoli Mundo 14. marraskuuta
mundonuoli Mundo 7. marraskuuta
mundonuoli Mundo 31. lokakuuta
mundonuoli Mundo 24. lokakuuta
mundonuoli Mundo 17. lokakuuta
mundonuoli Mundo 10. lokakuuta
mundonuoli Mundo 3. lokakuuta
mundonuoli Mundo 26. syyskuuta
mundonuoli Mundo 19. syyskuuta
mundonuoli Mundo 12. syyskuuta
mundonuoli Basaari-ohjelma



YLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi