YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


EBU-yhteistyönä tuotettu jalkapallodokumenttisarja alkaa kesäkuussa MM-kisojen alla ja jatkuu muutaman jakson jälkeen jälleen elokuun alussa. Seitsemän jakson aikana vieraillaan Suomessa, Norjassa, Kroatiassa, Puolassa, Espanjassa, Hollannissa ja Slovakiassa.


POIS PAITSIOSTA: UNELMA VS. TODELLISUUS
to 8.6. klo 20.00

Rakkaus jalkapalloon yhdistää ihmiset ja kansallisuudet toisiinsa tiukemmin kuin yksikään kansainvälinen sopimus tai lakipykälä – pelin lumossa ei ole aikaa erotella ihonväriä tai synnyinmaata.

Kesän jalkapallon MM-kisojen alla alkaa seitsemänosainen Euroopan Yleisradioyhtiöiden yhdessä tuottama sarja Pois paitsiosta! Sarja juoksuttaa nahkakuulan perässä mm. Puolassa, Espanjassa, Norjassa ja Unkarissa. Jokainen jakso kertoo tarinan eri maasta, jossa jalkapallo merkitsee ainakin yhdelle ihmiselle koko elämää. Useimmat heistä ovat kuitenkin vaarassa jäädä paitsioon turhien ennakkoluulojen vuoksi.

Sarja alkaa Suomesta. Mohamed El Aboudin ohjaamassa jaksossa Unelma vs. todellisuus tavataan 24-vuotias Mohaned Al-Jafari, Jordaniasta kotoisin oleva palestiinalainen, jolle jalkapallo on ollut intohimo lapsuudesta asti. Tullessaan Suomeen tapaamaan sisaruksiaan, hänellä oli suuri unelma päästä pelaamaan Euroopassa ammattilaisena. Unelman toteutuminen on kuitenkin osoittautunut paljon vaikeammaksi kuin hän osasi kuvitellakaan.

Dokumentissa tavataan Mohaned reilu vuosi hänen Suomeen tulonsa jälkeen. Hän on naimisissa, pienen tytön isäpuoli ja työskentelee siivoojana elättääkseen uuden perheensä. Treenaamiseen ei jää paljon aikaa, mutta hän tekee parhaansa kohentaakseen kuntoaan ja löytääkseen joukkueen, joka ottaisi hänet riveihinsä. Maahanmuuttajalla on kuitenkin kaksi suurta estettä jalkapalloilijan uran aloittamisessa: ammattilaisjoukkueita on Suomessa erittäin vähän, ja ennakkoluulot vaikeuttavat joukkueisiin pääsemistä. Nyt Mohanedin on aika miettiä vakavasti tulevaisuuttaan.

Yleisradion jakson on ohjannut Mohamed El Aboudi ja tuottanut YLE Asiaohjelmat. Sarjan jaksoja esitetään pitkin kesää, viimeinen osa nähdään 15. elokuuta. Elokuun 24. päivä TV1 uusii Suomen jakson Unelma vs. todellisuus.


POIS PAITSIOSTA!
15.6. klo 20.00

-----------------------------------------------------------------
Norja. Freddy dos Santos on Norjan parhaaksi jalkapallojoukkueeksi tituleeratun Vålerengan pelaaja. Vapaa-ajallaan hän kampanjoi rasismia vastaan.

POIS PAITSIOSTA!
1.8. klo 19.30

-----------------------------------------------------------------
Kroatia. 18-vuotias Fran Javir Zafran muutti puolitoista vuotta sitten Norsunluurannikolta Kroatiaan. Hänen tavoitteenaan oli päästä pelaamaan vuonna 1998 maailmanmestaruuskisoissa pronssia pokanneen Kroatian maajoukkueeseen. Mutta todellisuus ei vastannut odotuksia...

POIS PAITSIOSTA!
2.8. klo 17.10

-----------------------------------------------------------------
Puola. Brasiliasta kotoisin oleva Hernani Jose da Rosa on 21-vuotias, mustaihoinen ja eksoottinen näky puolalaisessa jalkapallojoukkueessa. Siitä huolimatta, että Puolan seuroissa pelaa yli 70 eri kansallisuuden edustajia, tummaihoinen pelaaja herättää edelleen kiinnostusta - ja vahvoja tunteita, joista Hernani on saanut oman osansa.

POIS PAITSIOSTA!
8.8. klo 19.30

-----------------------------------------------------------------
Espanja. Ismael, Omar, Ibrahim, Moha, Brian ja Sergio ovat Sant Pau Raval -tiimin pelaajia. Yksitoistavuotiaat pelaajat asuvat kaikki Ravalin kaupunginosassa Barcelonassa. Valmentajansa Miguelón johdolla pojat tavoittelevat paitsi Espanjan jalkapallomestaruutta myös mahdollisuutta parempaan tulevaisuuteen.

POIS PAITSIOSTA!
9.8. klo 17.10

-----------------------------------------------------------------
Hollanti. Jaksossa seurataan kahden nuoren marokkolaispojan unelmaa päästä pelaamaan jalkapalloa ammattilaiskentille. yhdeksänvuotias Redouan ja 16-vuotias Hafid ovat lahjakkaita pelaajia, ja molempien taidot on jo huomattu laajemminkin. Pystyvätkö he seuraamaan paikallisen esikuvansa, 17-vuotiaan Ismail Aissatin jalanjälkiä Hollannin maajoukkueeseen?

POIS PAITSIOSTA!
15.8. klo 19.30

-----------------------------------------------------------------
Slovakia. Suurin osa köyhistä romaniasukkaista elää Slovakian itäosissa. ¦tefan Kaliᨠon yksi heistä, ainoa yliopiston käynyt, ja hän on päättänyt viedä koko yhteisönsä eteen päin elämässä. ¦tefanin ansiosta kyläyhteisöllä on nyt internetyhteys ja kaksi jalkapalloseuraa. Muut jalkapallojoukkueet eivät kuitenkaan tahdo pelata romanijoukkueita vastaan - ystävyysotteluiden järjestäminen on vaikeaa.

POIS PAITSIOSTA!
24.8. KLO 20.00

-----------------------------------------------------------------
Unelmat VS Todellisuus kertoo jordanialaisen Mohaned Al-Jafarin tarinan Suomesta. Ohjaus Mohamed El Aboudi. Uusinta kesäkuulta.


mundonuoli Mundo 28. marraskuuta
mundonuoli Mundo 21. marraskuuta
mundonuoli Mundo 14. marraskuuta
mundonuoli Mundo 7. marraskuuta
mundonuoli Mundo 17. lokakuuta
mundonuoli Mundo 10. lokakuuta
mundonuoli Mundo 3. lokakuuta
mundonuoli Mundo 26. syyskuuta
mundonuoli Mundo 5. syyskuuta
mundonuoli Mundot YLE TV1:ssä kesällä 2007
mundonuoli 2007 kevät
mundonuoli 2006 syksy
mundonuoli 2006 kevät
mundonuoli Mundot Aamu-tv:ssä
mundonuoli Pois paitsiosta
mundonuoli Mundo 22. toukokuuta
mundonuoli Mundo 15. toukokuuta
mundonuoli Yön syli
mundonuoli Mundo 8. toukokuuta
mundonuoli Mundo 1. toukokuuta
mundonuoli Vappukaraoke
mundonuoli Mundo 24. huhtikuuta
mundonuoli Mundo 17. huhtikuuta
mundonuoli Mundo-fillerit YLE TV1:ssä
mundonuoli Mundo 10. huhtikuuta
mundonuoli Mundo 3. huhtikuuta
mundonuoli Mundo 27. maaliskuuta
mundonuoli Rasisminvastainen viikko
mundonuoli Naisen rajat
mundonuoli Mundo 25. maaliskuuta
mundonuoli Mundo 20. maaliskuuta
mundonuoli Mundo 13. maaliskuuta
mundonuoli Mundo 6. maaliskuuta
mundonuoli Mundo 27. helmikuuta
mundonuoli Mundo 6. helmikuuta
mundonuoli Mundo 30. tammikuuta
mundonuoli Mundo 23. tammikuuta
mundonuoli Mundo 16. tammikuuta
mundonuoli 2005 syksy
mundonuoli Basaari-ohjelma



YLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi