YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


MARIA FRIMAN (s. 1980)

Olen Lappeenrannasta Helsinkiin muuttanut, toimittajaksi pyrkivä nuori nainen.

Kahden vuoden ajan romaniväestön järjestölehteen Romano Boodokseen kirjoitettuani olen vakuuttunut siitä, että juuri toimittajan työ on sitä, mitä tahdon tehdä. Romano Boodoksen lisäksi juttujani on julkaistu Ihmisoikeusliiton Raportissa sekä Ydin-lehdessä.

Maailman menoon kriittisesti suhtautuvana naisena minua ei kiinnosta se, mitä sanotaan ääneen, vaan se mitä jätetään sanomatta. Sieltä löytyvät todelliset uutiset. Tahdon tutkia ja ottaa selvää asioista. Näen maailman suurena tarinatalona, jossa tehtävänäni ja intohimonani on tuoda yleisön tietoisuuteen varjoisammat puolet ja antaa tarinoille kasvot – siksi minusta tulee toimittaja.

YLE Teemalla syksyn 2006 aikana esitettävässä Pykäliä ja purtavaa -sarjassa olen mukana juontajana ja lisäksi suunnittelen ja toimitan ohjelmaan lyhyitä raportteja. Olen ohjannut yhden Basaari-dokumentin ja useita lyhytdokumenttejaa Mundo-tv-ohjelmaan. Lisäksi ohjasin Työministeriön tilauksesta opetus- ja oheismateriaaliksi tarkoitetun kuusiosaisen romanisarjan.

Olen mukana myös käsikirjoitustiimissä, joka suunnittelee YLE TV2:n Pikku Kakkonen -ohjelmaan inserttisarjaa. Keväällä 2007 aloitan ohjaajana episodidokumenttiprojektissa.

Kahden pienen lapsen äitinä mottoni kuuluu: ”Kuolema kuittaa univelat.”

Takaisin edelliselle sivulle >>


mundonuoli Työssäoppimisjaksot
mundonuoli Koulutus



YLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi