YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


Mundo 21.11. ke klo 18.30
--------------------------------------------------------------

Helmikuussa 2007 Mundo esitti Davide Pavonen ohjaaman lyhytdokumentin, jossa seurattiin humoristisen lämpimästi tilannetta, joka syntyy, kun sisilialaisen perheen kuopus kertoo menevänsä naimisiin. Nyt lyhytdokumentti saa jatkoa: La Famiglia – Perhe jälkeen nähdään lyhytdokumentti Häät – Matrimonio.

Perhe - La Famiglia

Ohjaaja Davide Pavone matkusti jouluksi Sisiliaan, kotikaupunkiinsa Acirealeen. Kun koko perhe oli kokoontunut jouluaterialle, Suomessa tyttöystävänsä kanssa vuosia asunut Davide päätti kertoa perheelleen suuren uutisen. Lyhytdokumentissa La famiglia - Perhe seurataan, kuinka temperamenttinen perhe käy muutamassa minuutissa läpi koko tunteiden kattavan kirjon, kun perheen kuopus on ilmoittanut menevänsä naimisiin suomalaisen naisen kanssa.

Häät - Matrimonio

Vuosi sitten ohjaaja Davide Pavone matkusti jouluksi perheensä luo Sisiliaan ja kertoi menevänsä naimisiin suomalaisen tyttöystävänsä kanssa. Perhe reagoi uutiseen koko tunteiden kirjolla. Nyt Daviden perhe on saapunut Suomeen saattamaan poikansa naimisiin.

Kolmipäiväisissä maalaishäissä yhdistyvät italialaiset ja suomalaiset perinteet, mutta kaikille tavoille Davide ja Kati eivät suostuneet antamaan periksi. Hääpäivästä sisilialaiset olisivat olleet kauhuissaan, sillä Sisiliassa perjantain, numeron 17 ja elokuun ei uskota tuovan hyvää onnea liitolle. Nuorta paria ei turha taikausko heilauta – kirkossa ja hääjuhlassa kielet vaihtuvat, kulttuuriset tavat sekoittuvat, ja kaikilla vierailla on hauskaa.

Mitä on tapahtunut vuoden aikana? Miltä tuntuu äidistä, joka tietää, ettei poika enää palaa takaisin Italiaan? Mitä häät merkitsevät nuorelle italialaismiehelle? Lyhytdokumentissa Häät – Matrimonio seurataan ohjaajan ironisten huomautusten ja kertomusten saattelemana hellyttävää tarinaa siitä, kuinka kahdesta perheestä tulee yksi.

Lyhytdokumentit on tuottanut YLE Asiaohjelmat.


mundonuoli Mundo 28. marraskuuta
mundonuoli Mundo 21. marraskuuta
mundonuoli Mundo 14. marraskuuta
mundonuoli Mundo 7. marraskuuta
mundonuoli Mundo 17. lokakuuta
mundonuoli Mundo 10. lokakuuta
mundonuoli Mundo 3. lokakuuta
mundonuoli Mundo 26. syyskuuta
mundonuoli Mundo 5. syyskuuta
mundonuoli Mundot YLE TV1:ssä kesällä 2007
mundonuoli 2007 kevät
mundonuoli 2006 syksy
mundonuoli 2006 kevät
mundonuoli 2005 syksy
mundonuoli Basaari-ohjelma



YLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi