Äänestys 20.5.-6.6.

Äänestys 20.5.-6.6.

Tangomarkkinat - Ma 13.5.2013, klo 13.27 - Toimittaja: elina-s

Tangolaulukilpailun nettiäänestys on käynnissä 20.5.-6.6. klo. 12.00. Äänestykseen pääsee sivun ylälaidan navigaatiosta tai seuraavista linkeistä:

Naisten sarja
Miesten sarja

Areena-sisältöä ladataan..
Jos soitin ei lataudu, voit katsoa klipin myös Areenassa

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

 

Äänestyksessä on mukana 60 tuomariston valitsemaa kilpailijaa - 30 miestä ja 30 naista. Heistä yleisö valitsee jatkoon 8 nais- ja 8 mieslaulajaa, joiden lisäksi tuomariston valinnalla jatkoon pääsee 8+8 laulajaa. Nettiäänestyksestä jatkavat 16 nais- ja 16 mieslaulajaa kutsutaan 15.6.2013 Turussa pidettävään semifinaaliin, joka on yleisötapahtuma.

Tänä vuonna kilpailijat lauloivat esikarsinnassa yhden vapaavalintaisen tangon. Sen lisäksi jokainen kilpailuun osallistunut lauloi osan Satumaa-tangoa. Vapaavalintaisina kuultiin tänä vuonna 122 tangoa, naisten suosikki oli Rannalla ja miesten Mun aika mennä on, jotka molemmat ovat Seinäjoen Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun satoa.

Tangomarkkinoiden esikarsintoihin osallistui 306 laulajaa. Tangomarkkinat Oy:n Kristiina Heikkilä on karsintakiertueen jälkeen yllättynyt: "Miehiä oli enemmän kuin naisia, mitä ei ole koskaan aiemmin tapahtunut". Kisaajista miehiä oli 182 ja naisia 124. Omien kilpailuvideoiden suosio on kasvussa. Esikarsintaraadin arvioitavaksi niitä hyväksyttiin tänä vuonna 54 kappaletta. Tuomari Jorma Hietamäelle jäi esikarsinnoista erittäin positiivinen vaikutelma. "Uusia tulokkaita oli paljon ja tuntuu, että taso oli parempi kuin kaikkina näinä vuosina." Nettiäänestykseen selvisikin 23 ensikertalaista.

Äänestyksen tilannetta voi seurata seuraavista linkeistä:

Äänestystilanne naiset
Äänestystilanne miehet

Tangolaulukilpailun 2013 nettiäänestykseen valitut kilpailijat aakkosjärjestyksessä:

Ahola, Kari – Raahe
Ala-Sorvari, Heli – Tampere
Andrejev, Katja – Hamina
Autio, Tero – Kiiminki
Dahl, Erika – Voikkaa
Erkkilä, Joonas – Seinäjoki
Erola, Maj-Lis – Rovaniemi
Gideon, Kai – Lohja
Haapiainen, Karlo – Espoo
Heikari, Tero – Kouvola
Hellsten, Sari – Valkeakoski
Hietala, Tiina – Seinäjoki
Hiltunen, Jaana – Julkujärvi
Hirvonen, Katja – Ähtäri
Ikävalko, Sini – Helsinki
Jefremoff, Mika – Tornio
Jormanainen, Tiina – Lehmo
Junnilainen, Marko – Sauvo
Jussila, Kalle – Mäntsälä
Juurinen, Ida – Helsinki
Järvenpää, Jarkko – Soini
Kojonen, Sami – Kuopio
Kokko, Jarno – Espoo
Kontola, Heidi – Helsinki
Korhonen, Aki – Parainen
Kovero, Mervi – Seinäjoki
Kuhmonen, Antti – Helsinki
Lahti-Mononen, Jari – Helsinki
Laiho-Murdoch, Nisse – Stirling, Skotlanti
Leivo, Mia – Ylöjärvi
Lindeman, Leif – Äänekoski
Link, Jaana – Helsinki
Lipasti, Mira – Lapua
Louhivuori, Johanna – Helsinki
Lämpsä, Teija – Oulu
Metsäperä, Jani – Oulu
Mäenpää, Niko – Riihimäki
Mäkelä, Johanna – Jyväskylä
Mäkimattila, Kyösti – Paattinen
Nurminen, Jyrki – Lahti
Närhi Marianna – Tampere
Pakarinen, Heidi – Lahti
Pakonen, Johanna – Oulu
Puhakka, Sami – Outokumpu
Rönni, Heikki – Laitikkala
Salmi-Narmala, Rosa – Raisio
Savolainen, Markus – Keminmaa
Schavikin-Myllylä, Paulina – Lahti
Schroderus, Jonna – Oulu
Skog, Netta – Koisjärvi
Sormunen, Panu – Ikaalinen
Suhonen, Satu – Rasivaara
Tanttari, Tuomo – Joensuu
Telkki, Matti – Helsinki
Tuomi, Teemu – Raisio
Tuomisalo, Sini – Pori
Turunen, Teo – Kitee
Tähkänen, Kati – Lahti
Vuoti, Pasi – Helsinki
Åkerman, Nina – Tampere

Asiasanat: Satumaa

Kommentit (306)

Uusi kuningas on varmasti parempi kuin nykyinen. Pekka on tehnyt tehtävänsä ja Pekka saa mennä .. unohduksen suohon. Yhtään uutta levyä ei häneltä enää tule. Ei ollut tangomiehiä ei, osasi pari kipaletta eikä muuta. Ääni aivan liian ohut.

>Sami Cupas Pe 5.7.2013, klo 21.02

Kas vaan! Kuva hupsahti sivulle taas! Joutuu odottamaan latautumista vähän aikaa.

>Anonyymi To 13.6.2013, klo 07.16

20.27 vielä päiväs aikaan oli se kuva sivulla, jossa Eija Kantola laulaa ja kuvakiekossa oli Ampun kuvat. Muistanet kuvan? Oli parisen viikkoa näillä sivuilla.

>Anonyymi To 13.6.2013, klo 07.15

12.46 Missä kuvassa??

>Anonyymi Ke 12.6.2013, klo 19.27

Täytyy väliin tulla tänne katsomaan tuota söpöläistä kultakurkkua joka tuossa kuvassa Eijan taustalla komeilee. Kunnes sitten Seinäjoella näkee ihan livenä koko komistuksen. >3

>Anonyymi Ke 12.6.2013, klo 11.46

ei ole Pekkaa lööpeissäkään näkynyt.

>Anonyymi Ti 11.6.2013, klo 23.21

kyllähän tangomarkkinat on nostanut monia upeita laulajia vuosien saatossa iskelmän tähtitaivaalle (no ainakin sillanpää, kantola, koriseva, soidinmäki, taavitsainen ja markkola). olen edellisen kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä siitä että pekka mikkolaa ei ole tarpeeksi nostettu esille, esim. nyt tv:ssä pyörivä mainos tangomarkkinoista; missä pekka, hallitseva kuningas.

>Anonyymi Ti 11.6.2013, klo 22.52

Toivottavasti Pekka saa arvoistaan esillä oloa Seinäjoella,kun kuninkaan kruunu vaihtaa omistajaa. Hän on minusta ihana ääneltään ja muutenkin ja haluaisin nähdä häntä paljon,paljon enemmän. Toivoo; tyttö Turun puolesta.

>Anonyymi Ma 10.6.2013, klo 13.23

Ihmettelen suuresti miksi Tangomarkkinoiden televisiomainoksessa on käytetty vain vanhempia kuninkaallisia eikä esim. viimevuoden voittajaa näkynyt kuvissa lainkaan? On totta, että vanhoista kuninkaallisista löytyy hienoja artisteja, mutta eikö olisi aika nostaa myös edellisvuoden voittaja esille?

> anonyymi Ma 10.6.2013, klo 10.54

Johanna Louhivuori alias Yona pääsi jatkoon,ei oikein vakuuttavaa tulkintaa :/

>Anonyymi Pe 7.6.2013, klo 08.52

" Ei mennyt järki, meni sydän ".
Kaikki lämpimät ajatukset Jarno Kokolle <3

>varma ihailija To 6.6.2013, klo 21.26

Tosiaan osa on kiittänyt äänestäjiään.....

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 20.33

Suosikkieni Kalle Jussilan ja Bablon kiitokset lämmittivät mieltä kovasti tuolla heidän äänestyspalstoillaan. Fiksua muistaa äänestäneitä fanejaan. Mukavia miehiä ja huomaavaisia.

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 13.49

Niinkin väritön ja perinteinen Tangokuningas kuin Pekka Mikkola on saanut hirmuisesti kommentteja palstallaan,vaikka ei olekaan itse aiheena. Siellä mennäänkin asian vierestä,niin Pekkaakin joku muistaa silloin tällöin.
Vähän tunteita herättävämpiä kuninkaallisia toivon tälle vuodelle kuin parina viime vuonna on ollut.

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 13.37

klo 13.56 Tätä juuri tarkoitin. Markkinoilla kun ollaan niin rahateko kuuluu asiaan, ja huomiolla saadaan väki kiinnostumaan. Helppoheikin suu käy ja kintaat ja sahanterät käy kaupaksi.

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 13.09

klo 13.21 Eikös se ole tarkoituskin,että Markkinat on tuottoisat?
Markkinatalous on sellaista että ilman mielenkiintoa ja mainostusta sitä tipahtaa persuksilleen jos ei tule rahaa, eikä silloin Tangomarkkinat enää kannattais. Sekin elättää monia kymmeniä ihmisiä ja jo Seinäjoen kaupunkia ja kaupunkilaisia olemassa olollaan. Se on aina hyvä asia.
Nämä on ollut oikein mukavat pippalot tähän asti. Osa täällä pyörineestä muutamasta tuhannesta kansalaisesta on oikein tyytyväisiä ja osa sitten kiehuu sapessaan.
Tämä vasta on alkusoittoa siihen asti kunnes saadaan uudet kommentointipalstojen kuninkaalliset sitten Heinäkuun 11-13 päivä.
Sitten se vasta myllytys alkaa!

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 12.56

klo 13.21 Eikös se ole tarkoituskin,että Markkinat on tuottoisat?
Markkinatalous on sellaista että ilman mielenkiintoa ja mainostusta sitä tipahtaa persuksilleen jos ei tule rahaa, eikä silloin Tangomarkkinat enää kannattais. Sekin elättää monia kymmeniä ihmisiä ja jo Seinäjoen kaupunkia ja kaupunkilaisia olemassa olollaan. Se on aina hyvä asia.
Nämä on ollut oikeni mukavat pippalot tähän asti. Osa täällä pyörineestä muutamasta tuhannesta kansalaisesta on oikein tyytyväisiä ja osa sitten kiehuu sapessaan.
Tämä vasta on alkusoittoa siihen asti kunnes saadaan uudet kommentointipalstojen kuninkaalliset sitten Heinäkuun 11-13 päivä.
Sitten se vasta myllytys alkaa!

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 12.56

klo 13.08 Pääasia että Markkinat saa huomiota. Aika usein se huomio muuttuu rahaksi. Ja mikäs siinä.

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 12.21

Samma här eli äänet alkoi vyörymään Bablolle jokaisesta koneesta ja älypuhelimesta ipadit mukaan lukien sen jälkeen kun luettiin noita ikäviä kommentteja Bablosta. Että arvostelijat ja haukkujat, onnitelkaa itseänne! Bablo menee Turkuun! Kiitos kuuluu teille myös!Yessss!!!

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 12.08

On mahtavaa, ja paikan päälle Turun konserttiin houkuttelee nimenomaan Bablo. Muuten kun olin ajatellut seurata kisoja vain kotisoffalta. Hienoa Bablo ja hienoa kannattajat!

>Isobel To 6.6.2013, klo 12.03

Anonyymi – Ke 22.5.2013, klo 14.51
Eikö olekki mahtavaa, Bablo se mennä viilettää Turkuun ihan äänien määrällä:):):)

>A. To 6.6.2013, klo 11.27

Keskiviikon Anonyymeille.
Itse rokahtavammasta musiikista pitävänä, olin täysin pöyristynyt huomattuani Boblon fanisivuilta Hänen ottavan osaa TANGOMARKKINOILLE, what a f? Eihän sitä kehtaa kavereille kertoa, että tuollaista fanittaa...
Mutta, kun näin loukkaavat kommentit, oli pakko puolustautua, eikä oikein muuta keinoa ollut, kuin äänestys, joten osa äänestysviiveestä todellakin johtui ikävästä kommentoinnista.
Tämä Suomalainen luonne on tälläinen.
Vedähän Bablo voittojuhlissa kuitenkin myös Alanyan Kuningas!

>Tyttö 23v To 6.6.2013, klo 10.43

Ensimmäistä kertaa mukaan äänestysmittelyyn tulleena, huomattiin vasta viikon jälkeen, että tietokone avautuukin jo 2-4 tunnin jälkeen saadakseen antaa uuden äänen, vaikka äänestyslokero kertookin, että kerran päivässä voi antaa äänen. Eli 16 valveillaolo tunnin aikana ehtii äänestämään 4-8 kertaa. Meidän talossa on 5kpl äänestykseen soveltuvaa laitetta, joten meidän suosikki Bablo sai perheeltämme 27.5 jälkeen 20-40 ääntä päivässä. Eli ei se mikään ihme ole, jos äänimäärät hetkessä alkoi nousta? Ne jotka hetkessä ensimmäiset paikat valtasi tiesivät tämän jo aiemmilta vuosilta?
Toivottavasti Bablo saa Kultaisille Kutreilleen Kruununsa, ettei enää ensi vuonna tarvitse tätä piippiä kokea.
Onnea jokaiselle Kilpailijalle!

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 09.43

Tangoa voi tulkita monin tavoin. Pääasia ettei ääni ole sellainen että siihen nukahtaa tai nuukahtaa.

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 09.37

Jospa Vainio tuottaa seuraavaksi Bablon Tango-levyn !

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 09.11

klo 10.02 Rod Stewart osaa laulaa loistavasti, ja hänellä on upea ääni. Huono vertaus.

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 09.07

On jotenkin huvittavaa kun täällä toitotetaan jatkuvasti että pitää olla ääntä...
nyt sitten hehkutetaan Babloa,tuskin on ikuna Tangoa keikoilaan esittänyt :)

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 09.06

10.01 Syntyjäni Helsinkiläinen ja nyt toisella mantereella asuvana olen antanut äänen Bablolle jokainen päivä kuten koko perhekuntani täällä omalta läppäriltään.
Kuin iso mahtaa Sauvo olla? Pohjanmaa on laaja samoin kuten Lappi. Kyllä sen huomaa äänestysluvuista.

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 09.06

Jos Rod Steward kähisisi Tangolevyn, se menisi kuin kuumille kiville suuressa maailmassa aivan kuten hänen ikivihreäklassikotkin joita hän levytti kaksin kappalein. Upeeta,että meillä on Bablo.

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 09.02

klo 09.41 Sauvolaiset ynnä muut naapuruston asukkaat juuri tätä kotikylän kirnupiimää äänestää.

>Anonyymi To 6.6.2013, klo 09.01

Seinäjoen Tangomarkkinat 2014

facebook.com/seinajoentangomarkkinat
Twitter: @yle_musiikki, #tangomarkkinat

Ilmoittautuminen Tangolaulukilpailuun 2014 on alkanut. Ohjeet Tangomarkkinoiden sivuilla.

KILPAILUN KULKU

• 14.2. - 28.3. esikarsintojen ennakkoilmoittautuminen
• 31.3.-17.4. esikarsintakiertue YLEn studioilla klo 12-17

ma 31.3. SEINÄJOKI
ti 1.4. OULU
ke 2.4. ROVANIEMI
to 3.4. KUOPIO
ma 7.4. JYVÄSKYLÄ
ti 8.4. KAJAANI
ke 9.4. LAHTI
to 10.4. LAPPEENRANTA
ti 15.4. TURKU
ke 16.4. TAMPERE
to 17.4. HELSINKI

- Kilpailuun voi osallistua myös toimittamalla järjestäjälle 2-3 minuutin mittaisen videoklipin laulusuorituksestaan 11.4. mennessä.

• 12.5.-26.5. Nettiäänestys

SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT
• 9.-12.7.Tangomarkkinat-festivaali Seinäjoella
• To 10.7. Kuningasfinaali suora lähetys YLE TV1 klo 21.00
• La 12.7. Kuningatarfinaali suora lähetys YLE TV1 klo 21.00

• Su 13.7. Uudet kuninkaalliset 2014 -kooste YLE TV1

Tarkat tiedot kilpailun kulusta ja ohjeet osallistumiseen löydät Tangomarkkinoiden sivuilta.
 
TANGOMARKKINAT YLEN KANAVILLA

• Pe 21.3. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• Pe 4.4. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Heidi Pakarinen klo 18.08
• Pe 16.5. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Arja Koriseva klo 18.08
• Pe 6.6. Radio Suomi, Puhelinlangat laulaa - vieraana Jukka Hallikainen klo 18.08
• Su 15.6. TV1, Radio Suomi, Areena: Finaalin karsinta
• Pe 20.6. Radio Suomi: Juhannustanssit - Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• La 21.6. TV1: Tango 100-vuotta -konsertti (uusinta)
• 23.6.-10.7 Radio Suomi: Tangon maailma. Ma-pe kuullaan 3 viikon ajan tango-ohjelmaa, yhteensä 15 ohjelmaa.
• La 5.7. Radio Suomi: Lavalauantai - Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• Su 6.7. Radio Suomi: Tangoteemailta, suora lähetys
• To 10.7. TV1, Radio Suomi, Areena: Kuningasfinaali, suora lähetys klo 21.00
• Pe 11.7. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa klo 18.08, Tango-yö klo 00.05 (perjantain ja lauantain välinen yö)
• La 12.7. TV1, Radio Suomi, Areena: Kuningatarfinaali, suora lähetys klo 21.00
• Su 13.7. TV1, Areena: Uudet kuninkaalliset

Lisää Tangomarkkinoista

Tangotunnelmia 2013

Kuningasfinaali

Kuningasfinaali - Kulissien takana

Kuningatarfinaali

Piia Pasasen asut

Kuningatarfinaali - Kulissien takana

Matkalla Kuningatarafinaaliin

Matkalla finaaliin

Semifinaalin 2. kierros

Tangomarkkinat Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä