Muumilaakson tarinoita

YLE TV2 Pikku Kakkosessa arkiaamuisin klo 7.55. 
>> Katso Muumeja Areenassa
>> Tutustu YLEn lastenohjelmatarjontaan
Pikku
Kakkosen
sivulle

1/101 Muumilaakson kevät
Talvisin muumilaakso nukkuu syvällä kinoksissa, mutta keväällä laakson asukkaat heräävät. Lumen alta paljastuu yllätyksiä, Pikku Myy haluaisi jatkaa unta, jossa hänen kotinaan on vesimelooni.

2/101 Taikurin hattu
Nuuskamuikkunen aikoo viettää koko kesän teltassa joen rannalla. Niiskuneiti putoaa muurahaisleijonan kuoppaan ja joen vesi on muuttunut vaapukkamehuksi. Muutakin kummaa tapahtuu ennen kuin Taikurin hattu palaa omistajalleen.

3/101 Rannalta löytynyt hylky
Muumimamma tarjoilee pannukakkuja, Niisku kehittelee lentohärveliä ja rannalta löytyy purjevene, joka on melkein ehjä.

4/101 Tervetuloa hattivattien saarelle
Muumipeikko perheineen ja ystävineen lähtee vesille rannalta löytyneellä veneellä. Nipsu jää kotimieheksi. Jonkin aikaa purjehdittuaan veneilijät löytävät saaren.

5/101 Hattivattien salaisuudet
Myrsky yllättää hattivattien saarella. Hemuli kerää niin innoissaan kasveja, että ei muista saamaansa tärkeää tehtävää. Ukonilman jälkeen hattivatit loistavat kirkkaina ja myrsky on tuonut rantaan aarteita.

6/101 Pikkuruiset vieraat
Muumit saavat kirjeen Mymmeliltä, joka aikoo palata kotiin pikkusiskonsa Myyn luokse. Muumilaaksoon on tulossa muitakin…

7/101 Matkalaukku
Niiskuneiti pannaan selvittämään Tiuhdin ja Viuhdin matkalaukun arvoitusta ja Muumimamma keksii keinon Mörön lepyttämiseksi.

8/101 Taikurin taika
Tiuhti ja Viuhti uskaltautuvat taas ulkosalle, Niiskuneiti on mustasukkainen puunukelle ja Taikuri löytää rubiininsa.

9/101 Näkymätön lapsi
Tuutikki tuo ujon Ninnin muumeille hoitoon ja lapset käyvät yhdessä sienimetsässä.

10/101 Ninni saa hymynsä takaisin
Tätinsä ilkeyksien takia näkymättömäksi muuttunut Ninni saadaan vihdoin näkyviin. Haisulilla on ilkeitä suunnitelmia ja Muumimamma kaipaa yllätystä.

11/101 Niisku leijailee taivaalla
Niiskun lentohärveli ajautuu merelle ja Niiskulle on käydä köpelösti. Muumipeikkokin tahtoo leijua taivaalla, mutta joku kähveltää siivet…

12/101 Maailman viimeinen lohikäärme
Rankkasateen jäljiltä Muumilaaksossa on litimärkää. Muumipeikko lähtee ulos tekemään tärkeitä havaintoja ja pyydystää tölkkiinsä pienen mutta villin kotieläimen…

13/101 Tiukka naapuri
Autiotaloon muuttaa uusia naapureita ja Muumiperhe järjestää heille tervetuliaisjuhlan. Rouva Vilijonkka kauhistelee meluisaa menoa, mutta lapset hihkuvat riemusta.

14/101 Niiskuneiti potee muistinmenetystä
Niiskuneiti kuvittelee olevansa prinsessa ja haluaa vuoteeseensa baldakiinin. Haisuli lähtee kosimaan prinsessaa ja joutuu vastaamaan kolmeen kiperään kysymykseen.

15/101 Olioita avaruudesta
Huhu kertoo, että Muumilaakson vihannestarhaan on tunkeutunut muukalaisia ulkoavaruudesta. Minkähän näköistä väkeä he ovat?

16/101 Muumipappa kaipaa vaihtelua
Muumipapan kirjoitustyö kangertelee ja kaikki tuntuu ikävystyttävältä. Niinpä Muumipappa päättää paeta ja ja viedä Mammankin seikkailule.

17/101 Taikasiemeniä valtamerestä
Muumilaakson rantaan ajautuu laatikko, jossa on outoja siemeniä. Yhdessä yössä taloa ympäröi tiheä viidakko. Muumipeikko ehdottaakin safarille lähtöä, mutta Muumipappa inhoaa lihansyöjäkasveja, jotka nipistelevät hännästä.

18/101 Viidakon kätköissä
Muumitalo pursuaa outoja kasveja. Muumimamma ja Muumipappa päättävät mennä uimahuoneeseen nukkumaan, mutta mahtaako kukaan saada unta, kun Haisuli hankkii paikalle myös viidakon villieläimiä.

19/101 Muumipeikko pelastaa tiikerit
Viidakon eläimet ovat ennen pitkää kaikki koolla Muumitalossa, joka alkaa siinä mylläkässä käydä tosi ahtaaksi. Muumit piilottelevat eläinystäviään, mutta mitä tehdä, kun heidät itsekin halutaan vangita eläintarhan häkkiin?

20/101 Nuuskamuikkunen lähtee pois
Kun on syksy ja sataa, voi vaikka kaivaa gramofonin esiin ja pistää tanssiksi. Muumipeikko on apealla päällä, mutta Nuuskamuikkunen keksii keinon ja kutsuu hänet katsomaan uutta lentohärveliä

21/101 Muumipeikon ja Pikku Myyn talvinen seikkailu
Muumit ovat vaipuneet talviuneen, mutta Muumipeikko herää kesken kaiken. Myös pikku Myy on hereillä ja keksii hauskoja talvisia leikkejä.

22/101 Talven vieraita
Muumipeikko ja pikku Myy vahvistavat itseään hillolla ja lähtevät sitten kyläilemään. He eivät ennen ole nähneet luistimia eivätkä suksia, mutta kun Tuu-Tikki ja reippaileva Hemuli neuvovat voivat he mennä laskemaan mäkeä.

23/101 Kiirehdi, Nuuskamuikkunen
Kevät on taas tullut Muumilaaksoon, mutta Nuuskamuikkunen ei ole palannut. Muumipeikko ikävöi niin, että suorastaan sairastuu. Mikä Nuuskamuikkusta viivästyttää?

24/101 Majakka
Muumipappa ja koko konkkaronkka päättävät muuttaa majakkaan. Nipsu jää kuitenkin taloon kotivahdiksi. Majakkasaari löytyy, mutta purjehduksen päättyminen onkin uuden seikkailun alku

25/101 Majakka syttyy
Muumiperhe huomaa Majakkasaareen tultuaan, että saaressa ei ole majakanvartijaa ja että majakka on sammunut. Yön tullessa majakassa hipsii kummallista väkeä, eikä kalastajakaan ole oikea kalastaja.

26/101 Jenni-täti on miljonääri
Muumilaaksoon saapuu harvinainen vieras kantaen painavaa matkalaukkua. Toiset toivottavat Jenni-tädin tervetulleeksi, mutta Muumi-pappa ottaa ja pötkii karkuun!

27/101 Laineilla lipuva teatteri
Ensin tuleemaanjäristys ja sitten hyökyaalto ja aamiaista saa vain sukeltamalla. Kun laineilla ajelehtii oudonnäköinen rakennus, tulee siitä Muumitalon väen pelastuslautta. Eikä se olekaan mikä tahansa talo.

28/101 Kadonneet lapset
Muumipeikko ja Niiskuneiti heräävät puussa ja huomaavat, että teatteri on ajelehtinut tiehensä. Myy ja Nuuskamuikkunen menevät puistoon ja antavat kyytiä kaiken maailman kieltotauluille. Juhannusaattoa vietetään täyttä päätä, mutta Viljaanan juhannusvieraita ei vaan näy.

29/101 Jälleen yhdessä
Teatterin tekeminen on jännittävää! Leijona ei tule ajoissa lavalle, Nipsu juuttuu kehtoon ja Pollari rynnistää pidättämään väkeä kesken esityksen. Kun Muumipapan näytelmä loppuu, kaikki kadonneet lapset löytävät kodin.

30/101 Iso jysäys
Unessa Muumipeikko lentää kuin tyhjää vain, mutta Niiskun täytyy saada ilma-aluksensa lentämään ihan oikeasti. Se onkin visainen temppu, sillä hommaan sotkeutuvat myös kummallinen keksijä Muhveli ja pahanilkinen Haisuli.

31/101 Kultakala
Nuuskamuikkunen näyttää, miten pääsee oikotietä Yksinäisten vuorten taakse. Siellä näet on järvi ja järvessä kultakala, jonka monikin haluaisi nähdä. Siispä reippaasti matkaan halki Noitametsän - mutta onko retkeläisillä onnea ja näyttäytyykö ihmekala?

32/101 Lampun henki
Muumipeikko ja Niiskuneiti löytävät näkinkenkiä etsiessään rannalta lampun, jonka salaperäinen asukas voi täytää kaikki toiveet. Paha vain, että lampun hengellä on outoja tapoja, ja tehdessään yhden onnelliseksi se tulee tehneeksi toiselle kiusaa.

33/101 Leija
Syksyn tulo saa Muumipeikon haikealle mielelle, mutta sitten puusta löytyy iso leija. Kaikki ryhtyvät sitä ripeästi korjaamaan ja tuotapikaa jo lennättämään. Kaikki paitsi pikku Myy - se veijari rupeaa salamatkustajaksi ja lennähtää taivaan tuuliin!

34/101 Noita
Nuuskamuikkunen ja Muumipeikko lähtevät retkelle ennen taivaan tuloa, mutta eiväthän Myy ja muut malta olla seuraamatta. Pian retkeläiset tutustuvat aika erikoiseen mummoon ja Aliisa-tyttöön, joka opiskelee tullakseen noidaksi.

35/101 Joulu on ovella
Muumit pitävät tapansa mukaan pienet kekkerit ennen kuin käyvät talviunille. Mutta tuskin he ehtivät nukahtaa, kun heitä jo hätistellään jouluvalmisteluihin. Muumit yllättyvät kovasti, sillä he eivät ole vielä milloinkaan viettäneet joulua!

36/101 Keskitalven kokko
Muumipeikko on vaipunut talvihorrokseen ja näkee jännittäviä unia noitien luudista ja lentoretkistä. Kun hän sitten herää, on sydäntalvi, ja pikkunoita Aliisa on tulossa Muumilaaksoon. Siellä valvovat näkymättömät olennot, jotka rakentavat suurta kokkoa ja siellä näyttäytyy iso yksinäinen Mörkö...

37/101 Loitsu
Kuka tahansa heräisi unesta, jos kutitellaan ja huutaa mekastetaan. Eivät muumit, vaikka pitäisi, sillä ulkona on jo kevät. Nuuskamuikkunen ottaa selvää, mistä outo unitauti johtuu ja pikkunoita Aliisa saa neuvokkaan apurin.

38/101 Jysähdyksiä yössä
Noitakin tarvitsisi lepoa kaiken loitsimisen ja taikomisen jälkeen. Hän ja muumit ovat harmissaan, kun joku ryökäle valvottaa heitä jok'ikinen yö. Hemuli ei ole melusta moksiskaan - hän odottaa vain, että Postiljooni toisi kaivatun kirjeen.

39/101 Salaperäistä ilotulitusta
Muumilaakson väkeä askarruttaa oudot valoilmiöt. salaperäinen tyttö on saanut Nipsun pään pyörälle ja Hemulikin elää jatkuvan jännityksen vallassa. Mikä riemu, kun asiat selviävät ja arvoitukset ratkeavat!

40/101 Rosvoja Muumilaaksossa
Mihin poliisiasemaa tarvitaan, jos kerran ei ole rikollisia? Hyvä kysymys. Entä kun Muumilaaksoon tulee näkymätön varas, miten poliisi voi ottaa sen kiinni?

41/101 Auringonpimennys
Muumilaaksossa ei ole nähty auringonpimennystä kolmeenkymmeneen vuoteen. Nyt kaikki toivovat vain, että tulisi tuuli lennättämään pilvet auringon edestä. Kun puhuri sitten temmeltää Muumilaaksossa, paiskaa se noidankin luudaltaan ja kohta myös Haisuli saa kyytiä.

42/101 Primadonna
Sateella Muumipeikko lukee mielellään tunteellisia tarinoita. Ne näyttävätkin muuttuvan todeksi, sillä sirkuksen primadonna on pelastettava pulasta. Mutta voi! Romantiikka haihtuu, kun primadonna alkaa oikkuilla ja mustasukkainen Niiskuneiti äksyillä. Onneksi sirkuksessa on aina rohkea ja neuvokas voimamies!

43/101 Hauska syntymäpäivä
Tottakai Muumimammalle pitää syntymäpäiväksi keksiä oikein jymy-yllätys - mutta mikä se olisi? Pappa nikkaroi erilaisia vekottimia, mutta ne eivät toimi niin kuin pitäisi, ja taas ollaan pulassa. Lopulta ryhdytään joukolla toimeen ja mamma saa niin hienon lahjan ettei sellaista ole toista!

44/101 Muumipeikko rakentaa talon
Mymmelin ja Myyn äiti tulee vieraisille. Sehän on vain hauskaa, mutta kun mukana seuraa aikamoinen lapsikatras, kuhina käy pian Muumipeikon hermoille. Hän tahtoo oman, rauhallisen kodin, ja saa kuin saakin talon pystyyn.

45/101 Musta kreivitär
Kaukainen sukulainen jättää Muumipapalle perinnöksi ison maatilan, ja sitähän pitää lähteä katsomaan. Kartanon viimeinen aave ilahtuu kyläilystä, koska sillä ei ole ollut juttuseuraa kahteen sataan vuoteen!

46/101 Kuuma lähde
Muumilaaksoon tulee retkikunta etsimään kuumia lähteitä, ja laakson väki on kahden vaiheilla. Pitäisikö heille kertoa Nuuskamuikkusen löydöstä vai ei? Kun asiaa on tarpeeksi tuumittu, Muumipeikko lähtee Aliisan kanssa pyytämään noitaa apuun.

47/101 Kuplia
Ensin tehtiin pieniä saippuakuplia, ja sitten suurempia. Seuraavaksi otettiin käyttöön Niiskun ihmeaine ja puhallettiin hirmuisen isoja kuplia, joiden sisään mahtui Muumipeikkokin. Oli hauska leijailla taivaalla - mutta kyllä helpotti, kun pääsi takaisin maahan!

48/101 Jättikurpitsa
Muumimamman kurpitsasato näyttää epäonnistuvan. Sitten yksi kurpitsa rupeaa kasvamaan ja pulskistuu niin, että kaikkialta Muumilaaksosta vaeltaa väkeä sitä katsomaan. Mutta Haisuli ei tyydy vain ihailemaan mahtavaa mollukkaa.

49/101 Niiskuneiti selvännäkijänä
Kaikki säikähtävät, kun salama iskee Niiskuneidin tainnoksiin. Kun hän sitten virkoaa, alkaa hän puhua ja nähdä kummia. Siitä Niisku huolestuu ja Nipsi innostuu. Vilijonkka närkästyy, kuinkas muuten.

50/101 Aarteenetsintää
Hemuli haeskelee hyvää paikkaa uudelle, isommalle kukkatarhalle ja Muumilaaksoon saapunut vieras etsii työkseen kultaa. Kun Muumipappa sitten saa lahjaksi aarrekartan, niin ennen pitkää kaikki koluavat ja kaivelevat maata. Löytyykö mitään, on sitten toinen juttu.

51/101 Vedenneito
Nipsu häviää joka aamu omille teilleen. salamyhkäisyys saa muumilaaksolaiset ymmälleen ja he päättävät ottaa asioista selvää. Pian laaksossa huhutaan, että lammessa asustaa ihme.

52/101 Timantti
Mymmeli löysi taannoin timanttisormuksen ja vei sen poliisille. koska kukaan ei ole kysellyt sormuksen perään, poliisimestari antaa sen Mymmelille ikiomaksi. Mutta voi mitä kaikkea valtavan timantin omistajalta odotetaankaan!

53/101 Muumipapan toinen nuoruus
Muumipappa uskoo keksineensä ikuisuuden nuoruuden niksit. papan puuhat tekevät muumilaaksolaisten elämän vallan viheliäiseksi, mutta onneksi Muumimamma panee asiat taas oikealle tolalleen!

54/101 Salainen ruokalaji
Pannukakut kyllästyttävät, eikä Myyn toivomaa grillattua hirviötäkään ole tarjolla. Niinpä muumimamma päättää lähteä etsimään harvinaista ainesta, jota tarvitaan salaiseen ruokalajiin. Kotiin jääneet saavat opetella selviytymään kyökkihommista omin nokkinensa…

55/101 Äidinrakkaus
Vauvakuume iskee Niiskuneitiin. Hänestä kaksi tusinaa lasta olisi sopiva määrä. Tilapäisen avun vaivaan tuo kahden löytölapsen hoivaaminen. Niiskuneiti haluaa kietoa pienokaiset rakkauteensa, joka on "pehmeää kuin sokerihattara", mutta kullanmurut pitävät enemmän mutapallojen viskelystä kuin hellyydenosoituksista!

56/101 Taiteilijoita Muumilaaksoon
Muumipapan näppäämä kuva voittaa valokuvauskilpailun. Pian laakso kuhisee kuvauksellista maisemaa etsiviä taiteilijoita ja Muumitalosta tehdään näyttelysali. Miten mahtaa pappa menestyä kuvataiteilijana?

57/101 Noitakävelyä
Noita opettaa varsin epätieteellisin menetelmin erikoista kävelyä ja lentelee luudallaan. Niisku sen sijaan arvostaa lentoasioissa tieeellisyyttä ja esittelee ilmalaivansa pienoismallia. Hemulia kiinnostaa eniten namelukkikala.

58/101 Kauhea Pikku myy
Rohkea mieli ja reippaat otteet ovat ihan hyvästä, mutta kun Niiskun leipäkori katoaa kummasti, Vilijonkan pyykit ovat ihan pilalla ja Muumipeikon jalkaan sattuu, on aika panna pieni nutturapää aisoihin.

59/101 Muumipeikko ennustaa korteista
Muumipeikko haluaa uskoa, että kortit kertovat kohtalon. Nipsun liikemiehen vaistot heräävät ja hän haluaa selvännäkijäksi. Mutta miten käy kun ahneus iskee?

60/101 Muumipapan muistelmat 1.
Muumipappa palaa lapsuuteensa. Saamme kuulla, miten hän katkasi löytölasten kodista eväänään purkillinen kurpitsahilloa ja miten hän tutustui Fredrikssoniin ja Merenhuiskeeseen. Mutta mahtaako kaikki olla totta vai tekeekö muisti papalle tepposet?

61/101 Muumipapan muistelmat 2.
Muumipappa kertoo tahmatassujen hyökkäyksestä, kummallisista kuninkaan juhlista ja siitä, miten laivasta lopulta voi tulla talo.

62/101 8.8.2005 Muumipapan muistelmat 3.
Muumipappa jatkaa muisteloitaan. Tällä kertaa saamme tietää, miten Muumipappa joutui viluisen kummituksen asuinkaveriksi ja kuinka Fredrikssonista tuli Yllätyspuiston keksijä. Pappa paljastaa myös miten hän tutustui Muumimammaan.

63/101 Naamiaiset
Muumilaakson väki on kutsuttu aateliskartanoon pukujuhliin. Mutta suostuuko Muumipeikko pukeutumaan Tarzaniksi? ja kuka onkaan naamiaisiin valkoisella ratsulla saapuva ritari - Myyn havittelema heilako?

64/101 Vampyyri
Eläintarhasta karannut vampyyri saa Muumilaakson kauhun valtaan. Mutta millaista otusta on pelättävä, kun sitä ei löydy eläinkirjasta eikä mistään? Onneksi Nuuskamuikkunen osaa neuvoa, että vampyyrit tunnetusti pelkäävät valkosipulia. Joka tapauksessa hirvitys on saatava kiinni ennen hyväntekeväisyysmyyjäisiä.

65/101 Tuoli
Muumipapan lempituoli menee rikki, eivätkä papan kirjoitukset enää ota sujuakseen. Kuka osaisi korjata tuiki tärkeän istuimen vai onko nikkaroitava uusi? Muumilaaksolaiset tarjoavat auliisti apuaan.

66/101 Muumipeikko ja linnut
Hemuli hylkää kasviharrastuksensa ja ryhtyy tarkkailemaan lintuja. Pian muutkin innostuvat siivekkäistä sirkuttajista, mutta mitä tehdä, kun haukka haavoittaa emoa, eivätkä pikku poikaset suostu syömään? Nokkela keinot keksii…

67/101 Feeniks-lintu
Aliisan mummo on lähtenyt Suurelle tulivuorelle tarunomaista Feeniks-lintua katsomaan. Mutta jos satulintuja on olemassa, missäpä niitä ei näkisi ellei Muumilaaksossa. Eivätkä edes tarulinnut ole haavoittumattomia…

68/101 Muumipeikon iso kala
Aamuntorkku Muumipeikko pääsee kerrankin aikaisin ylös sängystä. Eikä turhaan - kalaretken saaliina on mahtava vonkale, josta riittää ateriaksi kaikille. Jälkiruokapiiraskin valmistuu ajoissa, mutta mikä kumman keitos on Niiskulla tekeillä?

69/101 Tyrmääjäsieni
Muumilaaksolaiset käyvät sienimetsässä. Kopat saadaan täyteen ja Muumimamma pääsee laittamaan muhevaa muhennosta. Mutta tuttujen sienten joukkoon on osnut kummajainen, jolla on aivan outoja vaikutuksia.

70/101 Muumipeikko ja delfiini
Myrsky on heittänyt rannalle kummallisen puhuvan kalan. Otus osoittautuu Muumipeikon vanhaksi tutuksi, delfiini Kiiltopääksi. Sen selässä on mukava ratsastaa, mutta vielä mukavampaa olisi, jos sen selässä voisi käydä meren pohjassa.

71/101 Luola
Muumipeikko ystävineen lähtee retkelle pyöreälle saarelle, jonne huhun mukaan on kätketty aarre. Nousuvesi yllättää retkeläiset ja kaatosade heidän noutoväkensä. Mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin

72/101 Ihana lahja
Tiuhti ja Viuhti palaavat Muumilaaksoon mukanaan sangen erikoisia tuliaisia. Matkalla lahja tosin varastetaan heiltä, mutta onneksi syyllinen löytyy!

73/101 Satumainen smaragdi
Muumipeikko on nähnyt enneunen ja päättää lähteä Yksinäisten vuorten putouksille. Hän pääseekin perille, mutta joku on salaa seurannut heitä…

74/101 Talon maalausta
Muumipeikko ja muut lupaavat korjata Hemulin vaurioituneen talon. Makuuhuonekin saa uuden värityksen, mutta Hemuliparalle ei enää tule uni silmään. Onneksi öisessä metsässä kuljeskeleva saattaa tehdä löytöjä.

75/101 Suuri lentokilpailu
Niiskun lentoalus on valmistunut. Koelentopäivänä näköpiiriin ilmestyy tosin muitakin lenteleviä härveleitä, jotka ryhtyvät kilpasille keskenään. Entä onko Niiskun alus ollenkaan lentokelpoinen?

76/101 Kohti etelää
Niisku on vihdoin saanut säädettyä kaikki lentohärvelinsä nippelit. Ilma-alus suuntaa kohti etelää. Vaikka jäähyväiset ovat surulliset, koittaa uusi kevät aikanaan.

77/101 Muumipeikon kihlaus
Niiskuneidin omatoimisuus palkitaan ja hän saa Muumipeikolta kihlasormuksen. Erästä kalvaa kateus, mutta mahtaako sulhokaan ymmärtää, että leikki on leikkiä?

78/101 Nipsu rakastuu
Nipsu haluaa tehdä vaikutuksen ihastukseensa, mutta yritys menee pahasti myttyyn. Myy tietää kuitenkin, mikä tepsii sydänsuruihin!

79/101 Uusi elämä
Muumilaaksoon ilmestyy profeetta, joka saa Muumipapan majoittumaan puuhun ja Nipsun huumaantumaan vapaushaaveista, mutta kuinkas sitten suu pannaan, kun Muumimammakin päättää kokeilla joutilasta elämää?

80/101 Hemulitäti tulee Muumilaaksoon
Kaikkihan tietävät, mitä hiiret tekevät, kun kissa on poissa. Muumitalokin julistetaan tilapäisesti lasten valtakunnaksi, mutta sitten paikalle ilmestyy täti-ihminen, joka ottaa ohjat käsiinsä - tai ainakin yrittää.

81/101 Muumipeikko ja kultainen häntä
Muumipeikon häntätupsu uhkaa kaljuuntua ja asiaan etsitään parannusta keinosta jos toisestakin. tepsivä keino tuntuukin löytyvän…

82/101 Hiekkaveistoksia
Muumilaaksolaiset intoutuvat tekemään taidetta, mutta sopiiko siitä kilpailla ja mikä neuvoksi, kun vuorovesi uhkaa viedä koko näyttelyn!

83/101 Merirosvojen huviretki
Rantaan laskee uppo-outo vene ja Muumipeikko on varma, että liikkeellä on merirosvoja. Heitä yritetään hätistää tiehensä haiuhkailuilla ja päätteeksi Muumipeikko pääsee hengenpelastushommiin.

84/101 Poliisimestarin veljenpoika
muumipeikon inkkarileikki saa nolon lopun, kun poliisimestarin veljenpoika puuttuu peliin. Onneksi virkaintoa puhkuva Launo saa pian selvitettäväkseen todella tärkeän tapauksen.

85/101 Aikakone
Muumimamman ompelukone reistailee ja muumipeikon kellokin kaipaa rukkausta. Kun korjaushommat on tehty, tuloksena onkin aikamoinen yllätys.

86/101 Muumitalvi
Talvi tekee tuloaan ja muumilaaksolaiset aikovat asettua talviteloille. Posteljoonin tuoma laatikko muuttaa kuitenkin suunnitelmia ja yhden jos toisenkin kärsivällisyys joutuu koetukselle.

87/101 Joulutarina
Jenni-täti kutsuu muumiväen kyläilemään. Matkaa taitetaan halki nietosten, mutta ennen kuin Papan johtajajoukko ennättää perille, saavat he tehdä tuttavuutta olennon kanssa, joka ei ole Joulupukki.

88/101 Muumit muinaisuudessa I
Aikakone kiidättää muumit rutikuivalle aavikolle. Onko kaikki näkyvin ilmestyvä vain kangastusta? Entä mihin Mamma ja Myy katosivat?

89/101 Muumit muinaisuudessa II
Ylikuumentunut aikakone järjestää muumilaaksolaisille yllätyksen, ja he joutuvat lohduttamaan Kleopatraa. Onneksi he oppivat samalla pari niksiä niin rakkaudesta kuin kauneudenhoidostakin.

90/101 Aarrekartta
Niiskuneiti ja myy opettelevat kokkaamaan. Kun kellarista löytyy mustikkahillon sijasta outo paperikäärö, saavat ruuanlaittopuuhat väistyä houkuttelevampien hommien tieltä.

91/101 Nipsu apumiehenä
Muumipappa korjaa ränsistynyttä kattoa. Nipsu tarjoaa auliisti apuaan ja keksii samalla oivan liikeidean.

92/101 Muumipeikko ja Haisuli vaihdokkaina
Muumilaaksossa pidetään pukujuhlat. Väki haluaa sonnustautua satuhahmoiksi. Eräillä taitavat sadut heittää häränpyllyä, ja toisilla menevät roolit muuten vaan sekaisin.

93/101 Muumipeikko Villissä lännessä
Aikakonematkailu kiinnostaa taas muumilaaksolaisia. Matkan aikana Muumipeikko, Myy ja Niiskuneiti saavat huomata, että meno Villissä lännessä on muutakin kuin leiritulia, tenhoavia auringonlaskuja, rodeota ja nopeita ratsuja.

94/101 Muumipeikon Robinson-seikkailu
Muumipeikko haluaa kokeilla, millaista on tulla toimeen omillaan. Satukirjoista saa oivallisia vinkkejä, mutta oikeassa elämässä asiat taitavat mennä aivan toisin.

95/101 Pikku Myyn lyhyt romanssi
Myy on sairastunut ankaraan lemmentautiin. Niin ainakin luullaan, mutta mikä on todellinen syy Myyn kummaan käytökseen.

96/101 Lohikäärmeen kyyneleitä
Myrsky on tuonut rantaan kumppaneistaan eksyneen merenneidon. Hän on satuttanut itsensä, eivätkä lääkkeeksi kelpaa muut kuin lohikäärmeen kyyneleet.

97/101 Aikakoneella renessanssiin
Vahingossa käynnistynyt aikakone vie muumilaaksolaiset renessanssiaikaan. Herra Da Pinci esittelee heille niin alkemistin taitojaan kuin taiteellisia kykyjään. Mutta miten sujuu paluu kotilaaksoon?

98/101 Punainen täysikuu
Kuu kuumottaa punahohtoisena ja Hemulin on aika istuttaa onnenpuun siemen. Vai enteileekö kuun väri sittenkin onnettomuutta?

99/101 Koulu kutsuu
Muumipappa ja Hömelö verestävät railakkaita koulumuistojaan. Kuinka ollakaan, koulussa sattuu juuri olemaan naamiaisilta, ja kaksikko päättää vielä kerran vetää rehtoria höplästä.

100/101 Salainen lääke
Jenni-tädin selkä reistailee. Täti muistaa hatarasti, että vaivaan auttaa kimalteleva lääke. Mutta mistä sellaista saa?

101/101 Kultainen valtakunta
Jenni-tädin kaipaama tuikkiva lääke on löytynyt, mutta kotimatkalla aikakone kiidättää muumilaaksolaiset ihmeelliseen kaupunkiin.


Äänet

Muumi - Rabbe Smedlund
Muumi Mamma - Ulla Tapaninen
Muumi Pappa / Haisuli - Matti Ruohola
Pikku Myy - Elina Salo
Niisku Neiti - Aila Svedberg
Niisku - Samuli Edelmann (1-52) lopuissa osissa Ilkka Merivaara
Hemuli, poliisi, Mörkö yms. - Tapio Hämäläinen
Nipsu - Eero Ahre
Nuuska Muikkunen - Timo Torikka
Tuutikki - Marja Packalen
Näkymätön lapsi, Vilijonkka, kertoja - Leena Uotila

Suomentaja-ohjaaja: Jertta Ratia