Pekingin olympiakisat 2008, Purjehdus

Petäjä päätti suomalaisten purjehdukset

julkaistu 19.08.2008 klo 11.03

Kuva: YLE

Tuuli Petäjä päätti urakkansa viimeisenä suomalaisena naisten purjelaudoissa. Päivän ainoassa lähdössä Petäjä purjehti 14:nneksi ja lopullisissa tuloksissa suomalainen pysyi sijalla 16. Eroa kymmenen kärkeen jäi lopulta 20 pistettä.

Vasta kaksi ja puoli vuotta sitten purjelautailun aloittanut Petäjä ei tuloksestaan riemastunut, mutta totesi sen vastaavan nykyistä tasoaan.

- Parempaa lähdin hakemaan. Olihan se kova tavoite lähteä hakemaan kymmenen kärkeen ja pistesijaa, mutta turha täältä on 16 sijaa lähteä tavoittelemaan, Petäjä sanoo.

Petäjä on vielä lautapurjehtijaksi nuori ja tavoite onkin jo Lontoon 2012 -kisoissa. Uutta olympiaprojektia aloittava Petäjä myöntää näiden olympialaisten olleen tärkeä kokemus Lontoota ajatellen.

- Onhan tämä erilainen tapahtuma kuin perus arvokisat. Nyt on ylimääräinen sähläys tullut nähtyä, niin neljän vuoden päästä voi keskittyä vielä enemmän itse asiaan, Petäjä toteaa.

Huomiseen finaalipurjehdukseen piikkipaikalta lähtee Kiinan Jian Yin viiden pisteen erolla Italian Alessandra Sensiniin. Kolmantena on Iso-Britannian Bryony Shaw. Kiinan Yin on voittanut kevyen tuulen lähdöistä neljä, mutta keski- ja kovassa tuulessa kiinalainen on jäänyt kovimman kärjen vauhdista.

Britit juhlivat kolmatta purjehduksen olympiakultaa, kun Paul Goodison vei odotetusti Laser-luokan voiton. Ruotsalaisten päivä oli synkkä, kun toisena finaaliin lähtenyt Rasmus Myrgren jäi mitalipurjehduksessa Goodisonin jalkoihin jääden finaalin viimeiseksi ja tippui näin mitaleilta kuudenneksi. Hopeaa otti Slovakian Vasilij Zbogar ja pronssia Italian Diego Romero.

Laser radialissa kultamitalin vei finaalissa toiseksi purjehtinut USA:n Anna Tunnicliffe. Hopealle ylsi pitkään regatan toista sijaa pitänyt ja finaalin voittanut Liettuan Gintare Volungeviciute. Pronssin ja Kiinan ensimmäisen purjehdusmitalin näissä kisoissa vei Lijia Xu.

YLE

Ajankohtaisia urheiluaiheita