Suuri vuosi TOP 10 (viikko 01/08-09)

Julkaistu Ma, 29/12/2008 - 09:32
  1. The Stooges: 1969

    Definitiivinen nuoren ikävystyneisyyden kuvaus polkaisee käyntiin legendaarisen The Stooges-yhtyeen esikoisalbumin vuonna ’69, joka oli rockin aikakirjojen mukaan maaginen. Ei uskoisi, kun kuuntelee äärimmäisen kettuuntuneen Iggy Popin tilannekatsausta.

  2. The Stooges: 1970

    Vuosi ’70 pyörii silmissä ja Iggy Popin pönttö on selvästi himmennyt sitten viime näkemän. Mick Jaggerit sun muut Morrisonit häpeään saattavaa pahaa energiaa, joka tekee hyvää.

  3. Prince:1999

    Minneapolisin pieni suuri rytminero iski vuonna 1983 tiskiin nerokkaan laulun maailmanlopusta, jonka piti kätevästi napsahtaa vuosituhannen vaihteen kynnykselle. Princen ohjeet tuomiopäivän viettoon olivat selkeät: silloin jos koskaan on bailattava kuin viimeistä päivää

  4. The Connells: ’74-‘75

    Rillipäiset Connellin nörttiveljekset osuivat tällä vuoden 1993 pirullisen kauniilla rallillaan kollektiiviseen hermoon ja tekivät pikavisiitin listamenestyksen katalaan maailmaan. Kukapa ei kaipaisi heikkona hetkenä kadonnutta aikaa.

  5. Rush: 2112

    Kanadalaistrio Rushin albumipuolen mittainen futuristis-temaattinen jötkäle on jopa progen asteikolla mitattuna melko suureellinen opus. Tieteiskirjailia Ayn Randin teksteistä inspiraationsa napsinut spektaakkeli on ruuvannut monen pitkätukan aivot solmuun.

  6. Smashing Pumpkins: 1979

    Billy Corgan näyttäytyi 1990-luvun puolivälissä pienen hetken amerikkalaisen vaihtoehtorockin terävimpänä lauluntekijänä. Tuon valitettavan nopeasti ohi vilahtaneen tuokion täysosuma oli tämä laulu nuoruuden viimeisistä henkosista.

  7. Robin: Vuonna 2525

    Laulaja-jumppaguru-monialasäätäjä Robin leiskautti levylle versionsa Zager&Evans-duon hitistä In The Year 2525 loppukesästä 1969. Käännöspopin kuohkeinta kermaa edustavan tulevaisuusnäyn riimitteli suomeksi ihka oikea kirjailija Jussi Kylätasku. Riimipari ”ravi

  8. David Bowie: 1984

    George Orwellin utopiaklassikkoa on populaarikulttuurissa kupattu taajaan. Tulevassa aikamuodossa mielellään huseeraava David Bowie hoiti hommat Diamond Dogs-levyllään osuvasti.

  9. Motörhead: 1916

    Soivien korvien ylipappi Lemmy Kilmister on innokas sotahistorian harrastaja. Siksi onkin luontevaa, että juuri hänen johtamansa orkesteri on levyttänyt tämän jylhän kuvaelman ensimmäisen maailmansodan hurmeisista taistelukentistä.

  10. Eppu Normaali: Vuonna ‘85

    ”Ja missä kuljin milloinkin mietin nyt, silloinkin mietin kenelle lauluni teen, missä oon, minne meen”- Kysymyksiä oli ilma sakeana suomirockin suurena vuonna. Löytyi vastauksia tai niin jengi diggaa, kuten Ylöjärvellä ei ole tapana sanoa.