Karttanavigaatiota varten tarvitset Flashin. Voit ladata sen täältä.


Punk-sanastoa:

Uusi aalto

New Wawe, kaupallistunut punkmusiikin ja - tyylin muoto, joka on lähtöisin alkuperäisestä punkista, mutta kaupallistunut ja saavuttanut suuren yleisön kiinnostuksen.

Lähde: Ritva raippa / TEE-SE-ITSE oma elämäsi

« Takaisin edelliselle sivulle

Anders "Atte" Blom

Love Records & Johanna

Paikkakunta: Helsinki

Love recordsin perustajakolmikkoon kuulunut Atte Blom oli yhtiön omistajista se, jolle uusi punk-aalto kolahti rajuimmin. Dave Lindholmin välityksellä Blomin hyppysiin päätynyt Pelle Miljoona-demo siirsi jazz-kriitikkona aloittaneen monipuolisuusmiehen punk-aikaan syksyllä 1977. Seuraavan vuoden maaliskuussa ilmestynyt Pellen debyyttialbumi ja single Olen työtön- aloitti Loven toiminnan punkin julkaisijana. Pahoissa talousvaikeuksissa rimpuilleen yhtiön loppuvuosille punk ja sitä seurannut uusi aalto antoi vahvan säväyksen. Loven katalogista löytyi legendaarinen Pohjalla-kokoelma kuin myös Pelle Miljoonan, Sehr Schnell,Briard,Se, Maukka & Nahkatakit ja Problems?-yhtyeiden levyjä. 1979 tapahtuneen Love-konkurssin jälkeen Atte Blom jatkoi julkaisutoimintaa Johanna-yhtiössä. Ratsian Lontoon skidit-singlestä alkanut julkaisuputki kesti ensimmäisessä vaiheessaan vuoteen 1984 ja muodosti huomattavan osan suomalaisen punkin ja uuden aallon historiaa. Blomia on täydellä syyllä pidetty tärkeimpänä punkin ja sitä seuranneen murroksen kummisetänä, jonka avarakatseisuuden ansiosta levylle saatiin muun muassa Problemsin,Korroosion, Hanoi Rocksin,Kollaa kestää,Laman,Pelle Miljoonan, Mustan paraatin, Tuomari Nurmion,Kari Peitsamon, Sigin, Unicefin, Vaavin,Veltto Virtasen,Wouden ja Kauko Röyhkän musiikkia. Vuolaan ja jopa arvaamattoman julkaisupolitiikan kääntöpuolena tulivat
taloudelliset ongelmat ja Johanna-yhtiö ajautui konkursiin syksyllä 1984. Lannistumaton Atte Blom jatkoi toimintaansa aluksi Megamania-merkin suojissa ja myöhemmin uudelleen elvytetyn Johanna kustannus-otsakkeen alla. Kiharaisten vaiheiden jälkeen suomalaisen musiikkibisneksen ikiedistyksellinen lähti omille teilleen 2005.

Atte Blom Wikipediassa

« Takaisin edelliselle sivulle