Karttanavigaatiota varten tarvitset Flashin. Voit ladata sen täältä.


Punk-sanastoa:

Ilmestyskirja

Alakulttuurimusiikkia ja uusia yhtyeitä esittelevä Radio Mafian nuorten ohjelma, joka on 1990-luvulta ollut suosittu punkkareiden keskuudessa.

Lähde: Ritva raippa / TEE-SE-ITSE oma elämäsi

« Takaisin edelliselle sivulle

Widows

The Famous Five - Viisikko sekoilee

Paikkakunta: Helsinki

Kuva: Pokorecords
Punkin räyhähenget Widows ja Briard olivat yhdessä uuden ajan fiftareiden kanssa keskeisesti luomassa Helsingin Kallion nuorisoaseman puutalovanhuksesta nuorison Kill City-klubia. Taistelu klubin olemassaolosta elo-syyskuussa 1979 johti mielenosoituksiin, joihin bänditkin ottivat osaa. Widowsin neljä revitystä Metropolis-kokoelma-albumille tallennettiin näiden tapahtumien aikana.

Widows oli keikalla kaaosmainen hyökkäys, johon yleisö otti osaa rintamakumppaneina. Biisit seurasivat armotta toisiaan ilman hengähdystaukoja. Widows oli kärjistynyt ilmaus elinympäristöstään. Bändi kotiutui hyvin myös vastavallattuun Elmun Lepakkoluolaan. Widowsit ansaitsivat karismallaan ja tempauksillaan rock-kukkojen maineen, joka luonnistui heitä aidosti ja pidättelemättä. Päällimmäisenä velloi energia, nuoruuden ja rockin manifesti, tässä ja nyt, nopeasti ja lujaa –strategia. Soittakoon muut oikein, WIdows soitti mitä osasi, eikä kukaan toivonut enempää.

Widows teki ensi-singlensä Overscrupulous / Age Doesn't Mean a Thing / The Famous Five nopeasti punkin idean oivaltaneen Love Recordsin suojeluksessa 1979. Jo samana vuonna Kallion kovikset siirtyivät tamperelaisten diggarien hoivaan Poko Recordsille, joka päästi ilmat pihalle singlellä Wall of Berlin / For Your Freedom / Be Yourself. Widows julkaisi ensimmäisen ja ainoan albuminsa Fun? Poko Rekordsilla vuonna 1980, muta toki viisikon koonpano oli jo ehtinyt muuttua alkuperäisestä. Widows ei aikaillut.

Basisti T.B Widow jatkoi pitkän vartensa heiluttamissa Widowsin lyhyen elinkaaren jälkeen mm. Pelle Miljoona Oy:ssa. Kitaristi Kelloggs Bollocks vanheni Widowsissa vain vuoden ja kepitti sittemmin Cartoon Rockerseissa ja soololevyllään. Laulaja Jacky lx oli mukana koko matkan. Rumpalit Rocky Ramone (1979) ja Archie Anarchy (1980) kiteyttävät jo taiteilijanimillään mistä oli kyse. Kitaristit Johnny Widow (1979-1980) ja James Blockhead - kitara (1980) komppasivat näkemystä. Nykyisin he käyttävät ristimänimiään.

Widows tuntui kysyvän, miksi tyytyä siihen mitä on ja mitä muut odottavat. Muodonmuutos vahvistaa. Myöhemmin on aikaa palata alkuperäiseen muutamia kilometrejä viisaampana. Silloin on aikaa mitata, oliko sekoilu vääristymää vai uudistavaa. Ajankuvaa tallentui tulevien elämän tutkijoiden tueksi.

Widows WikipediassaLue lisää BriardistaWidowsin tuotanto

« Takaisin edelliselle sivulle