Karttanavigaatiota varten tarvitset Flashin. Voit ladata sen täältä.


Punk-sanastoa:

Pose

Poseeraaja, lähinnä punktyylistä sen muodin ja huomiota herättävän ilmiasun takia kiinnostunut henkilö, joka ei varsinaisesti muuten ole kiinnostunut alakulttuurista.

Lähde: Ritva raippa / TEE-SE-ITSE oma elämäsi

« Takaisin edelliselle sivulle

Sensuuri

Hengissä läpi Helsingin (1980)

Paikkakunta: Tampere

Jos Eppu Normaalin ja Kollaa kestään kaltaiset yhtyeet edustivat tamperelaisen punkin aikuisempaa tarjontaa, kuului Sensuuri-yhtye rähinärockin nuorisosiiven edustustason joukkueisiin.

Yhtyeen levytetty tuotanto ei ole järin laaja mutta Poko-yhtiön suojissa taltioitu Sensuuri-kataloogi sisältää joukon suomalaisen punkin hehkeitä hetkiä. Yhtyeen läpimurto levytys Kirjoitan seinään on vilpittömyydessään ehdoton alan klassikko, samaten Sensuurin ainoaksi jäänyt albumi Hulinaa. Sensuuri-laulukirjan todellinen helmi on kuitenkin vuonna 1980 ilmestynyt raita Hengissä läpi Helsingin.

Sensuurin kantavina voimina toimi kitaristi kaksikko Petri ”Pepe” Lempinen ja Vesa-Pekka ”Costello” Hautamäki. Molemmat kirjoittivat bändille kappaleita, tosi ne tunnetuimmat Sensuuri-teokset taisivat lohjeta Lempisen kynästä. Hän oli vastuussa punk-maailman poliittis-maantieteellisillä jännitteillä herkutelleesta Hengissä läpi Helsingin-kappaleesta. Sensuuri lopetti toimintansa suht pian singlen julkaisun jälkeen. Ex-Sensuuri soittajia on sittemmin nähty useissakin tamperelaisissa rock-yhteyksissä. Eniten mainetta ja kunniaa on niittänyt hard rock-henkiseksi kitarasankariksi Popedan riveissä kasvanut Costello Hautamäki.

Sensuuri WikipediassaSensuuri Elävässä arkistossa

« Takaisin edelliselle sivulle