Etusivu
Reseptit



PUUTARHASSA TUOKSUU RUOKA

Nurmien jo vihertäessä ja auringon luodessa leppeitä, lämmittäviä säteitään kotipihoille, on kuin itsestään selvää, että kesäkeittiökokit ja puutarhanikkarit alkavat heräillä intohimojensa äärelle ja etsiskellä uusia ideoita toteutettavikseen. Kakkosen uusi tanskalaissarja tarjoaa monia mukavia vinkkejä ja kokeilemisen arvoisia reseptejä kotipihojen kupsuttajille ja kokkaajille.

Juontajat Anne Hjernoe ja Jorgen Skaube puuhastelevat puutarhassa mukavan leppoisissa tunnelmissa ja innostavat katsojankin kokeilemaan joskus jotain ihan muuta. Kymmenosaisen sarjan ensimmäisessä osassa Jorgen istuttaa siemeniä maahan, tavoitteenaan kasvattaa Tanskan suurin kurpitsa. Anne puolestaan laittaa pohjoismaalaista risottoa speltistä. Vieraaksi puutarhaan saapuu Pohjoismaisen Geenipankin edustaja.

Jatkossa Annen ja Jorgenin puutarhassa istutetaan suklaanmakuisia chilejä, valmistetaan chiiflambeerattuja haipihvejä, sushia piikkikampelasta ja turskasta sekä nikkaroidaan ulkokeittiöön puinen kaappi, tehdään pyökistä bonsai-puun, kivestä uuni. Tätä ja monta muuta kivaa juttua sunnuntaisin – Kakkosella.

Tuotanto: Tanskan televisio.


 
 
 
OSA 1.
 Paahdetut kurpitsansiemenet
 kurpitsavoi ja spelttirisotto


OSA 2.
 Chilisalsa, Chilisalaatti,
 Chililiekitetty keisarihummeri


OSA 3.
 Makirullat, Nigiri-sushi,
 Turskatartar ja
 Lootuksenjuurisalaatti


OSA 4.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 5.
 Friteerattu ja täytetty mustekala
 sekä Foccaccia


OSA 6.
 Mangosalaatti, friteerattu
 keittobanaani, mausteyrttidippi
 ja lampaan rosvopaisti


OSA 7.
 Makkarat:
 Savubrie-rosmariinimakkara,
 Timjami-sitruunamakkara,
 Chili-olutmakkara,
 Tomaattiketsuppi ja
 Remoulade-kastike


OSA 8.
 Savustettu paksuhuulikeltti,
 Savustettua myskisorsanrintaa,
 Savustettua haahkanrintaa,
 Grillatut kasvikset,
 Savustetut mantelit, suola ja öljy
 Salaatti savustetuista uusista
 perunoista


OSA 9.
 Häränhäntäpata,
 balsamiviinietikka-mansikat
 Puutarhan Open Ale


OSA 10.
 Chorizoa ja viikunoita,
 Kala-katkarapusalaatti
 Taateleita, juustoa ja kinkkua


OSA 11.
 Loppukesänsalaatti
 Tuorejuustodippi
 Vuohenmaitopirtelö


OSA 12.
 Mole poblano
 Tortillat


OSA 13.
 Siitakemuhennos
 Paistetut kastanjat
 Hunajachili
 Oliiviöljychili
 Etikkachili


OSA 14.
 Omenachutney
 Omenamarmeladi
 Omenasalsa
 Omenasiirappi


OSA 15.
 Kurpitsasoppa
 Villiriisi
 Yrttijogurtti
 Omenasiirappi


 
 


TV2  |  Frilandshaven
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat